ABNY
Image default
Winkelen

Een elektrische boiler is de weg naar duurzaamheid voor iedereen.

Een elektrische boiler is de weg naar duurzaamheid voor iedereen.

Een boiler heb je nodig voor je warmwatervoorziening. En als straks iedereen van het gas af moet, is het toch raadsaam je eens te verdiepen in elektrisch aangedreven huishoudelijke apparatuur. Aan de vooravond van een nieuwe energietransitie is de keuze voor een elektrische boiler een logische als je nu een nieuwe boiler aan zou moeten schaffen. Het enige verschil met een gas boiler is dat een elektrische boiler op het stroomnetwerk werkt in plaats van op gas. Verder is de werking excact hetzelfde.

Een elektrische boiler werkt heel eenvoudig; het is niets meer dan een vat gevuld met water, daarin bevind zich een verwarmingselement en een (elektronische) anode. Het verwarmingselement zorgt ervoor dat het water in dit vat wordt opgewarmd en dankzij de goede issolatie van het vat zal het water lang warm blijven tot aan gebruik. Het is dus eigenlijk een soort warmwater opslagtank. 

Elektrische boilers bestaan al even maar door hernieuwde kennis worden ze steeds beter en goedkoper. Elektrische boilers hebben vele voordelen, voordelig om aan te schaffen, makkelijk zelf te installeren en er hoeven geen nieuwe leidingen aangelegd te worden, alle bestaande kunnen gewoon blijven zitten, en als klap op de vuurpijl zijn elektrische boilers ook nog eens enorm energiezuinig! 

De Elektrische boilers van het merk DAT welke on- line verkrijgbaar zijn bij elektrischeboiler.eu bijvoorbeeld, hebben een issolatiewand gemaakt van het allernieuwste soort polyurethane foam, waardoor het water nog langer warm blijft, zo is het mogelijk energie te besparen als je gebruik maakt van dag- nachtstroom. Het boilervat van deze DAT elektrische boiler is gemaakt met slechts 1 lasnaad, wat een duurzame werking van de boiler waarborgd. Een hele snelle opwarmtijd wordt mogelijk gemaakt door het standaard 1500Watt verwarmingselement. 

 

 

De boilers van DAT zijn verkrijgbaar in uiteenlopende volumes en formaten;

• De DAT Nofer ECO Plus. Deze boiler is er in 10 liter up, een 15 liter in/up maar ook grotere modellen; 30, 50, 80 en 100 liter. 

• De DAT Quality Pro is er in 50, 80 en een 100 liter. 

• De Aparici Eficiente is een plat model en heeft een diepte van maar 28 centimeter zodat deze platte boilers met gemak in een kastje passen.

De DAT-Aparici Eficiente is anders dan de eerder genoemde modellen, dit model si uitgerust met een dubbele tank. Het voordeel hiervan is dat er minder warmteverlies plaats vind en een verkorte opwarmtijd mogelijk is doordat er ook minder menging is met het inkomende koude water.

Verwarmingselementen zijn er in verschillende Wattages; 800, 1200 en zelfs 2000Watt. Top als de boiler ergens geplaatst wordt waar niet continue voldoende stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of op een camping. De boilers zijn te koop in 30, 50, 80 en 100 liter.

Tot slot nog de Aparici ECO Smart, dit is een echte slimme boiler. De ECO Smart onthoud je verbruik de eerste zeven dagen en zorgt dan aan de hand van een algoritme dat de boiler zichzelf programmeert en dat je dus niet onnodig veel energie hoeft te gebruiken. 

Deze elektrische boilers, maar ook andere merken voor scherpe prijzen zijn te koop via de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/