ABNY
Eten en drinken

Matcha poeder, een mooi en gezond alternatief voor koffie

Matcha poeder, het groene wonder

Voedingsdeskundige verkoopt een aantal biologische kruiden waaronder Matcha. Een aantal kruiden zijn geneeskrachtig en kunnen positief bijdragen bij diverse aandoeningen, bij het sporten, bij het afvallen. Kruiden zijn goed voor onze gezondheid en durf hiermee te experimenteren door bijvoorbeeld te verwerken in je eten, een Smoothie maken, door de thee of door de Yoghurt.

Matcha is steeds meer trending geworden , omdat het een mooie cafeine vervanger is en men minder koffie wil drinken. Een alternatief die dan gebruikt wordt is Matcha.

Wist je dat…Matscha 137x rijker is aan antioxidanten zijn dan gewone groene thee?

Waar komt Matcha vandaan?

Tijdens de Song-dynastie 960-1279, Jaren geleden in China was het enorm populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Poeder en heet water werden bij elkaar geklopt totdat het een vette substantie had.

De Zen Boeddhisten die in China tijdens hun reizen kwamen in aanraking met dit poeder hebben toen hun eigen methoden ontwikkeld. Matcha is afkomstig van de theeplant. Zeer belangrijk is, dat ze in de schaduw staan om zo Theanine en Cafeïne te produceren. Voedingsstoffen nemen dan toe omdat de planten dan extra hard werken.

Bij de traditionele theeceremonieen zie je dit gebruik nog veel terug.

Bereiden van Matcha poeder 

Voor thee wordt poeder met water van 60°C tot 70 °C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. De kwaliteit is medeafhanklijk, de thee is de vloeistof dan dikker of lopender. Als het langer opgeklopt wordt van 30 seconden kan de drank vaak bitterder worden.

Matcha kan je evneens toevoegen in

  • Eten
  • Pancakes
  • Smoothies
  • Yoghurt
  • Shakes
  • Moctail

Mooi alternatief voor koffie

Omdat er Cafeïne in zit zou dit een fraai alternatief zijn voor koffie. Dit magische poedertje bezit veel aminozuren, vitaminen en mineralen. En het geeft je gezondheid dus een flinke boost. Het helpt cholesterol te verlagen, vermindert diabetes en kan helpen bij afvallen.

De matcha poeder biologisch 1 kilogram is verkrijgbaar in onze shop, gewoon bestellen vanuit je luie stoel en binnen 2 werkdagen bij je afgeleverd matcha poeder bestellen.

https://www.voedingsdeskundige.nl/product/matcha-poeder-basic-biologisch-1-kg/

Gerelateerde artikelen

Zelf pizzadeeg maken in 3 stappen

Voeding in Alkmaar op festivals

Gemakkelijke gezonde recepten