ABNY
Bedrijven

GmbH Duitsland

GmbH oprichten in Duitsland

Wat is een GmbH in Duitsland

GmbH staat voor Gesellschaft mit Beschränkter Haftung. Dit verwijst letterlijk naar een naamloze vennootschap, dus het kan vergelijkbaar zijn met de Nederlandse B.V. vennootschap. Volgens het Duitse vennootschapsrecht hoort GmbH tot de noemer ”Kapitalgesellschaft”. Dit betekent dat de naamloze vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft.

Het is niet altijd nodig om een naamloze vennootschap op te richten als u een bedrijf wilt beginnen in Duitsland. Het maakt ondernemen in Duitsland wel een stuk gemakkelijker. Het proces om een GmbH op te richten in Duitsland vraagt wel enige moeite, maar adviesgroepduitsland.nl kan u op weg helpen om de deuren naar de Duitste markt te openen.

Een GmbH oprichten in Duitsland betekent dat je eerst de naam en de doelstelling van uw onderneming moet overwegen. Om te bepalen of de naam van het doelbedrijf niet is gebruikt, kunt u contact opnemen met de ‘Industrie und Handelskammer’

De GmbH Duitsland in een oogopslag

In de aanloop naar de oprichting van een GmbH worden veel oprichters geconfronteerd met de vraag welke rechtsvorm ze moeten kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. De oprichting van een GmbH in Duitsland is alleen mogelijk met een eenpersoons GmbH en met meerdere aandeelhouders.

Voor de oprichting van een GmbH is een minimumkapitaal van € 25.000 vereist, waarvan minstens de helft moet worden gestort bij de oprichting.

Een mini GmbH oprichten

De Mini GmbH heeft veel verschillende namen, maar officieel heet de Mini GmbH echter Unternehmergesellschaft (haftungsbeschränkt). Deze benaming werd ingevoerd binnen de modernisering van het GmbH-recht. Het doel was om oprichters zoals u in Duitsland de kans te bieden hun loopbaan als ondernemer te beginnen door eerst te beginnen met een Mini GmbH oprichten.

Het grootste verschil tussen de twee rechtsvormen is echter te vinden op het gebied van het aandelenkapitaal. Voor de klassieke GmbH moet u een minimum startkapitaal van 25.000 euro bijeenbrengen. Dit is onmogelijk voor veel jonge oprichters. Bij de Mini GmbH daarentegen hebt u maar een maatschappelijk kapitaal van een euro nodig. Op die manier kunt u op een goedkopere manier beginnen met ondernemen in Duitsland.

https://adviesgroepduitsland.nl

Gerelateerde artikelen

Ontdek de wonderen van CRM

Op een juiste manier ademhalen

4 tips voor het bedrukken van verzenddozen