Leren suppen in een veilige omgeving

Stand up paddle leren is een spannend avontuur. Nadat je de basis hebt geleerd van de juiste instructie, zul je elke keer dat je uit peddelt een merkbaar verschil zien in je balans en vaardigheid op je stand up paddle board. Waar je leert stand up paddelen zal een groot verschil maken voor je persoonlijke leercurve. Je moet leren stand up paddelen in een vlak en gecontroleerd gebied waar de wind en waterstromingen minimaal zijn.

Ga de eerste keer het water op met iemand die ervaring heeft

Het is altijd een goed idee om met iemand mee te peddelen die het gebied kent voordat je je er alleen aan waagt. Op de oceaan kunnen er ondiepe riffen of oceaanstromingen zijn die u moet vermijden. Op meren kunnen er rotsachtige gebieden zijn of door de wind geblazen stukken die u moet vermijden. Als je met iemand mee peddelt die het gebied in kaart heeft gebracht, kun je je concentreren op het verfijnen van je stand up paddle vaardigheden in plaats van je zorgen te maken over waar je wel of niet zou moeten peddelen.

Nadat je kennis hebt gemaakt met een gebied dat veilig is om te peddelen, blijf dan op die plek en verfijn je vaardigheden daar totdat je een sterke genoeg peddelaar bent om naar buiten te gaan en nieuw gebied te ontdekken. De wind kan heel snel opkomen, net als de branding en de stromingen van de zee. Let hier op tijdens het suppen op zee. Maak daarom het peddelen in uitdagende omstandigheden onderdeel van je reguliere training.

Bekijk altijd de weersverwachtingen voordat je gaat suppen

Zorg er echter wel voor dat de uitdagende omstandigheden ook weer in een gecontroleerde omgeving zijn. Bijvoorbeeld, als het waait, ga dan het water op en peddel tegen de wind in, maar blijf dicht genoeg bij de kust zodat je gemakkelijk terug kunt keren of om hulp kunt roepen. In het ideale geval peddel je samen met een vriend misschien maar 20 meter het water op. Het doel hiervan is niet om afstanden af te leggen maar om te wennen aan het peddelen tegen de wind in en te weten waar je grenzen liggen. Sommige peddelaars kunnen rechtop tegen meer dan 25 km/u wind in peddelen terwijl ze staan. Anderen hebben misschien moeite om met hun knieën tegen een briesje van 5 km/u in te peddelen. Ontdek je grenzen in een gecontroleerd gebied waar je in staat bent om terug naar de wal te komen zonder een probleem.

Samengevat, ga met iemand die de voorwaarden op uw lokale waterweg begrijpt. Krijg een goede instructie en oefen in een gecontroleerd gebied dat je begrijpt en vertrouwd mee bent. Welkom bij de sport en veel plezier bij het peddelen!

https://www.instagram.com/water.sports4fun/