Hoe leg je veilig elektra aan

Oude huizen zijn heerlijk om in te wonen, de oude bouw is namelijk prachtig. Het probleem is alleen dat de elektra in oude huizen extreem slecht is als hier in de tussentijd niets aan is gedaan. Vroeger werd er namelijk niet zo veel elektra gebruikt als nu, daarom zie je bij oude huizen ook vaak overbelasting van de elektra. Bij oude huizen wordt dan ook vaak aangeraden de elektra compleet opnieuw aan te laten leggen.

Alle stroom eraf

Elektra aanleggen moet goed maar vooral ook veilig gebeuren, daarom wordt van te voren ook aangeraden alle stroom eraf te halen, hierdoor kun je tijdens het werk geen schok of kortsluiting krijgen. Wanneer alle stroom eraf is moet je dit wel nog een keer extra controleren, dit kun je doen door middel van een spanningsmeter. De spanningsmeter geeft dan aan of er nog spanning op de draden zit, wanneer alle spanning eraf is kun je veilig aan het werk. 

Niet overal aankomen

Over een paar dingen in de meterkast ben je geen eigenaar, ondanks dat het in je eigen huis is. De elektriciteitsmeter en de bedrading zijn eigendommen van het energiebedrijf waar je bij zit aangesloten, hier mag je dus ook niet aanzitten. Wanneer je hier toch aan zit en er beschadigt iets kunnen de kosten erg hoog oplopen. 

Gereedschap

Wanneer je met elektra werkt moet je werken met het beste gereedschap, dit is vaak ook professioneel gereedschap. Dit gereedschap is geïsoleerd, hierdoor wordt je nooit direct blootgesteld aan de elektra. Werken met dit gereedschap is dus een stuk veiliger dan werken met regulier gereedschap. Ook kun je met dit gereedschap veel nauwkeuriger en dus ook netter werken. Wanneer je voor het eerst met dit gereedschap aan de slag gaat is het wel goed om vooraf te kijken hoe het gereedschap werkt.