Originele sportprijzen als persoonlijk geschenk

Sportprijzen worden normaal gesproken (en vanzelfsprekend) uitgereikt bij sportwedstrijden. Maar wist je dat er dankzij moderne productietechnieken een hele nieuwe generatie prijzen op de markt is gekomen die niet exclusief bij sportevenementen worden uitgereikt? Sportprijzen zijn met de jaren goedkoper en veelzijdiger geworden. Je kunt ze eenvoudig aan laten passen met een persoonlijke noot. En dat betekent dat prijzen die voorheen gereserveerd waren voor specifieke sporten, nu ook als cadeautje, in het bedrijfsleven en voor andere evenementen beschikbaar zijn.

De eenvoud van personaliseren bij moderne sportprijzen

Sportprijzen worden steeds vaker gemaakt bij leveranciers die hun eigen productie verzorgen, vaak op dezelfde locatie. Het voordeel daarvan is dat je als klant vaak heel makkelijk je bestelling aan kunt passen. Op de website kun je bijvoorbeeld een medaille bestellen die je tijdens het bestelproces kunt personaliseren met een afbeelding die je kunt uploaden en een inscriptie of sticker met tekst op de achterzijde. Bij het kopen van een medaille kun je ook het lint zelf kiezen en bij sportbekers heb je zelfs nog meer keuzemogelijkheden.

Waarom er tegenwoordig zoveel keuze is

Vroeger had je de keuze uit een voetbalcup of een tennistrofee en kon je kiezen uit een bronzen, zilveren of gouden beker. Tegenwoordig kun je voor vrijwel iedere sport unieke prijzen kopen. Maar er komen ook steeds meer blanco prijzen op de markt die je dus zelf kunt personaliseren.

Die toename in keuzes is vooral te danken aan de manier waarop prijzen tegenwoordig worden gemaakt. Vroeger waren de meeste sportprijzen van metaal en hout gemaakt. Dat was veel duurder en kostte meer tijd dan de kunststof prijzen die vandaag de dag op de markt zijn. Kunststof is veel makkelijker te bewerken en wist je dat het ook mogelijk is om prijzen te bestellen die gemaakt zijn van volledig gerecycled kunststof?