Natuurcamping Overijssel

Als een provincie zoveel natuur en ruimte heeft als Overijssel is het niet meer dan logisch dat je er ook veel natuurcampings vindt. Verrassend genoeg heeft niet iedereen een duidelijk beeld van wat een natuurcamping is.

Wat is een natuurcamping precies?

Een natuurcamping is een kleinschalige camping waar je naartoe komt om te ontspannen in de natuur. Een natuurcamping is eenvoudiger dan grote familiecampings, maar heeft alles wat je nodig hebt. Denk aan ruime plekken met veel privacy en goed sanitair.

Op de natuurcamping geen animatieteam van een team jongeren dat zich af en toe als konijn of andere mascotte verkleedt, maar vogeltjes die je dag beginnen met een prachtig fluitconcert en échte konijnen.

Top natuurcampings in Overijssel

Het aantal natuurcampings in Overijssel is enorm, dus we kunnen ze niet allemaal noemen, maar laten we een paar bijzondere campings in het zonnetje zetten.

Natuurcamping in Beerze

In Beerze kun je terecht op de ecologische Natuurcamping De Roos. Het unieke van deze camping is dat je midden tussen de rivierduinen kunt slapen.

Natuurcamping in Beuningen (Overijssel)

Kamperen aan een leuk riviertje? Dan is Natuurcamping Olde Kottink, gelegen aan de lieflijk kabbelende Dinkel de logische keuze.

Natuurcamping in Eesveen

Ben je zo iemand die graag een Nationaal Park verkent, maar altijd de verkeerde kant oploopt? Ga dan naar Camping de Hoogte in Eestveen. Deze ligt namelijk direct tussen twee Nationale Parken die Overijssel zo bijzonder maken. Het Drents-Friese Wold aan de ene kant en het Dwingelerveld de andere kant. Dus zelfs als je verkeerd loopt, kom je terecht op een mooie plek.

Natuurcamping in Hellendoorn

Wie zei dat je verblijf op de natuurcamping betekent dat je de hele tijd in de natuur MOET zijn? Vanaf Natuurcamping Eelerberg ben je zo in het nabijgelegen attractiepark!

Natuurcamping in Diffelen

Kom je van de natuur alleen niet genoeg tot rust? Bij Natuurcamping De Klashorst volg je de ene dag een bushcraft workshop en zit je de andere dag te zweten in de sauna!

Natuurcamping in Lemele

Natuurcamping De Lemeler Esch (in Lemele) is een extra luxe natuurcamping, met een buitenzwembad, boscafé en fietsverhuur.

Natuurcamping in Lutte

Eindeloos wandelen of fietsen  door bos en heide? Dan zit je goed op Landgoedcamping Het Meuleman.

Natuurcamping in Ootmarsum

Als je natuur wilt combineren met een bezoek aan het unieke kunstenaarsdorp Ootmarsum ligt een verblijf op de natuurcamping Hoeve Springendal voor de hand.

In Overijssel is een natuurcamping voor iedereen

Dacht je dat elke natuurcamping hetzelfde was? De korte opsomming die we hierboven gaven van natuurcampings in Overijssel laat zien dat het tegendeel waar is. In Overijssel is een natuurcamping voor ieder soort vakantie!