ABNY
Zakelijk

Gebruikte caterpillar 140H aanschaffen? Let dan op!

Abny

Een gebruikte asfalteermachine aanschaffen is lastig. Het is geen machine welke je vaak aanschaft. Ook is het een erg specialistische machine, waar veel kennis voor nodig is, wanneer je het wil aanschaffen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een gebruikte asfalteermachine? Is het verstandiger om een gebruikte of nieuwe machine aan te schaffen? Op welke onderdelen moet je letten? Wij zetten een aantal punten voor je op een rij waar je op moet letten. Lees snel verder!

Waarom een gebruikte machine aanschaffen? 

Gebruikte apparatuur voor de zware industrie is gebouwd om lang mee te gaan. Er kan honderden uren meegewerkt worden. 

Vaak wordt een machine aangeschaft voor een bepaald project of niet dagelijks gebruikt door het bedrijf wat hem aangeschaft heeft. Een machine blijft op deze manier jarenlang goed en kan dan ook jaren mee gaan. Een gebruikte machine kan daarom goed tweedehands aangeschaft worden. Het heeft veel voordelen zoals de kosten die aanzienlijk lager zijn dan bij de aanschaf van een nieuwe machine. 

Aandachtspunten bij het kopen van gebruikte machines

Bij de aanschaf van een gebruikte machine is het wel belangrijk dat je op een aantal punten let. We zetten ze voor je op een rij. 

  • Kijk goed naar het onderhoudsrapport van de machine. Is hij goed onderhouden en wat is er dan precies gedaan tijdens de onderhoudsbeurten? 

  • Klopt de teller van de machine. Veel machines krijgen na veel gebruik een nieuwe uren- of kilometerteller. Let er op dat de uren kloppen. 

  • Van welk materiaal is de machine gemaakt? Gaat dit lang mee? 

  • Kies een betrouwbaar en ervaren bedrijf in tweedehands machine voor zware industrie. 

Een gebruikte asfalteermachine 

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een gebruikte asfalteermachine te letten op de materialen, motor en onderhoudsrapport. Heb je vragen over deze aandachtspunten of wil je meer weten over gebruikte machines? Neem contact met ons op. 

 

Over Smitma

Smitma is erg trots op zijn sterke reputatie als betrouwbare handelspartner voor gebruikte zware machines. Een reputatie die ons wereldwijd op de kaart heeft gezet. We hebben een strikte kwaliteitsprocedure om deze reputatie in stand te houden. Voor elke door ons aangeboden machine. In 5 stappen naar 100% kwaliteit!

  • Elk apparaat schoonmaken.

  • Grondige inspectie en testen van elk apparaat.

  • Elk apparaat repareren en onderhouden.

  • Verkoop het en betaal.

  • Een wereldwijd bedrijf.


Geïnteresseerd in andere zware machines? Kom eens kijken naar ons andere hoogwaardige machinepark. We hebben een breed assortiment aan producten, bijvoorbeeld onze Caterpillar 140H en wielladers.

https://www.smitma.com/

Gerelateerde artikelen

Voordelen van het inhuren van een accountantskantoor

Carbon met uitstraling kopen

Trainingen OR in de praktijk