ABNY
Zakelijk

Vacatures in de technische dienst? Wat houdt dat nu precies in?

Abny

Je bent ze ongetwijfeld wel vaker tegengekomen: vacatures in de technische dienst. Maar wat houdt dit nu precies in? Welke taken moet je verrichten en voor wie zijn deze vacatures bedoeld? Om wat meer duidelijkheid over deze zaken te geven legt Synsel je meer uit over het werken in de technische dienst en voor wie deze functie helemaal geschikt is. 

Medewerker technische dienst

Hoe ziet een medewerker van de technische dienst er nu precies uit? We zetten een paar eigenschappen die handig zijn als je in de technische dienst wilt gaan werken, op een rij: 

Een technisch medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen: 

 • energie;

 • onafhankelijkheid;

 • samenwerken;

 • inzicht in omgeving;

 • klantgerichtheid;

 • leervermogen;

 • stressbestendigheid.

 

Er is geen specifieke opleiding om binnen de technische dienst te werken. Een opleiding richting techniek is echter wel een pre. De specifieke keuze in verschillende technische opleidingen, ligt vooral in welke branche binnen de technische dienst je wilt werken. Zo kun je een opleiding mechatronica hebben gedaan en binnen deze branche in de technische dienst gaan werken. 

Welke taken verricht je binnen de technische dienstverlening?

De werkzaamheden van iemand die werkzaam is binnen de technische dienst lopen veel uiteen. Het ligt vooral aan de branche waarbinnen je werkt. De taken van een technische dienst binnen de Elektrotechniek verschillen veel dan die van binnen mechatronica. We zetten een aantal voorbeelden van werkzaamheden die je kunt verwachten voor je op een rij. 

 • Het opsporen en verhelpen van storingen aan installaties en apparatuur.

 • Het uitvoeren van (kleine) verbouwingen en aanpassingen.

 • Het uitvoeren van timmer- en schilderwerkzaamheden.

 • Het voorbereiden van werkzaamheden.

 • Het onderhouden van sanitaire installaties.

 • Het controleren van de installaties op locatie.

 • Het oplossen van acute reparaties of storingen.

Aan de slag binnen de technische dienst: de leukste vacatures

Vind je bovenstaande punten ideaal bij jou passen? Heb je een technische opleiding gedaan en wil je graag binnen de technische dienst aan de slag? Bekijk de vacatures van Synsel om diverse vacatures in diverse branches te zien.

https://synsel.nl/

Gerelateerde artikelen

Vakkundige sneltekenaar

aangifte inkomstenbelasting