ABNY
Dieren

Alles wat je moet weten voor het kopen van partikels voor karpervissen

Partikels voor het vissen op karper, elke karper vissers is wel bekend met bepaalde soorten partikels. Waar waarschijnlijk iedereen begon met een blikje maïs uit de supermarkt, zijn de wat ervaren karper vissers bekend met het voeren van behoorlijke hoeveelheden zaden, noten, granen en bonen voor het vangen van karper. De overkoepelende naam partikels bevat veel verschillende soorten zoals: tijgernoten, maïs, hennep, boekweit, dari, tarwe, erwten, pinda’s of duivenvoer. Al deze verschillende soorten partikels zijn erg populair voor het vissen op karper en kunnen zowel droog als kant en klaar gekocht worden.

Waar koop ik voordelig partikels?

Wanneer je behoorlijk wat partikels gebruikt, wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk partikels kopen. De enige manier om heel goedkoop partikels te kopen, is door dit bij de kern in te kopen in bulkverpakking. Bulk verpakking partikels bestaan vaak uit 20 of 25KG zakken. Deze partikels zijn ongekookt en zulk je zelf nog moeten bereiden. Je kunt er voor kiezen om deze partikels in één keer in bulk af te koken en in zakjes of emmers in te vriezen of geleidelijk per sessie te bereiden. Ook is het mogelijk om partikels voordelig in bulk kant en klaar te kopen. Je zult in verhouding wel wat duurder uit zijn dat het kopen van droge ongekookte partikels, maar het scheelt je natuurlijk een hoop werk en energie. Deze tijd kun jij omzetten in vistijd, zo breng jij nog meer tijd langs de waterkant door!

Zit er veel verschil in kwaliteit als ik partikels bij verschillende leveranciers koop?

Ja! Er zit ontzettend veel verschil in de kwaliteit van alle partikels die op de markt worden aangeboden. Het belangrijkste is dat jouw leverancier verse oogsten inkoopt en geen oude goedkope oogsten voor bodemprijzen. Daarnaast is de omloopsnelheid van het bedrijf waar jij partikels koopt ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk geen partikels kopen die al een jaar bij jouw leverancier liggen. Het is daarom aan te raden om jouw partikels bij een specialist te kopen die goede reviews van andere karper vissers heeft, zo weet jij dat je altijd waar voor je geld krijgt en geen oude verdroogde partikels die eigenlijk al te oud zijn voordat jij ze ontvangen hebt.

 

Gerelateerde artikelen

Konijn kopen waar op letten?

Sterilisatie van hond het beste in Eindhoven

Diervriendelijke muizenval