ABNY
Image default
Afvalverwerking

Alles over een grondcontainer huren

Het is goed om je te verdiepen in alles wat er mogelijk is bij een grondcontainer huren. In de grondcontainer mogen graszoden, maar ook zand, tuinaarde en visueel schone grond. Om een schatting te maken van hoeveel grond je af wil voeren moet je een paar dingen weten. Allereerst om hoeveel vierkante meter het gaat (oppervlakte), dan moet je weten hoe diep de grond afgevoerd moet worden (bijv. 7 cm) en dan komt er nog lucht vrij en dat is ongeveer 30% extra volume. De rekensom die dan gemaakt kan worden is 30 m2 (bijvoorbeeld) x 0,07 cm en dan x 1,3 lucht. Dit is dan 2,73 m3. Je zou dan de container van 3m3 kunnen huren. 

Opties grondcontainer huren

Er zijn diverse opties wanneer je denkt aan grondcontainer huren. Grond afvoeren zal geen ellendige klus meer zijn, het wordt namelijk eenvoudiger wanneer je onze tips gaat gebruiken en kiest voor een grondcontainer huren. Je kunt het beste werken met een loopplank die je dan plaatst tegen de schuine kant van de container en dan gebruik je een kruiwagen om zo alle grond in de container te plaatsen. Het is fijn om te weten dat een kuub grond ongeveer gelijk is aan dertien volle kruiwagens. Er kan heel wat in uiteraard, maar er zijn formaten genoeg die je kunt huren dus er kan altijd iemand met je meekijken en dan weet je zeker dat je de juiste grondcontainer huurt zodat je alle grond kwijt kunt. Er zijn vast en zeker wel mensen in je omgeving die je willen helpen als je de grond gaat afvoeren en dan is het klusje zo geklaard. 

 

Kosten grondcontainer huren

Weet je al wat de kosten zijn als je denkt aan grondcontainer huren? Het is fijn om te weten waar dat je aan toe bent en daarom kun je vooraf de prijs opvragen. Je krijgt dan een prijs te horen, een all-in prijs. Dit is dan inclusief BTW, het plaatsen en ophalen van de container, het huren, de milieutoeslag en de verwerking van het afval. Mocht je nog vragen hebben over de kosten, of wil je een grondcontainer huren en alles inplannen, dan kan dat direct geregeld worden. Neem dan snel contact op zodat je weet waar je aan toe bent en dan kun je zo aan de klus beginnen.