ABNY
Woningen

Waar moet je op letten als je een huis gaat kopen?

Een huis kopen is niet niks. Je gaat een enorm bedrag uitgeven aan iets waar je hopelijk een lange tijd gelukkig zal zijn. Op het moment is de huizenmarkt nogal chaotisch door de hoge prijzen en te weinig aanbod, hierdoor wordt je al snel overboden. Toch moet je bij je standpunten blijven maar ook realistisch zijn. Om je hoofd koel te houden bij het kopen van een huis zijn er een paar punten waar je rekening mee kan houden.

Wensenlijstje

Maak een wensenlijst met alle belangrijke punten voor je huis. Doe dit eventueel in verschillende kleuren of rangorde. Zo begin je met het meest belangrijke en eindig je met wensen die leuk zijn maar die eventueel weggestreept mogen worden. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je woning in Zundert staat? Vul dan ‘huis kopen in Zundert’ bovenaan in op je prioriteitenlijstje. Zo weet je waar je naar op zoek bent en wat je belangrijk vindt. Houdt het wel realistisch voor je budget. Als de plaats voor jou het belangrijkste is, dan zet je die bovenaan. Als dit juist wat minder belangrijk is, dan mag dat wat lager op de lijst.

Aankoopmakelaar

Nadat je jouw wensenlijstje hebt gemaakt, is het handig om te kiezen of je voor een makelaar gaat of niet. Je kan het eventueel zelf doen maar vooral in deze tijd kan dat nogal lastig zijn. Een makelaar gaat namelijk voor jou op zoek naar een huis en doet de onderhandelingen. Dit is voor de één een voordeel en voor de ander juist een nadeel. Het is voor de makelaar juist handig als je een wensenlijst hebt gemaakt. Zo weet de makelaar namelijk waar je naar opzoek bent en ze kunnen je raad geven of het mogelijk is met jouw budget.

Manier van zoeken

Als je alvast wat wilt rondkijken naar huizen is het handig om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zo kan je in plaats van een plaatsnaam de gemeente intypen. Bijvoorbeeld, ‘huis kopen in Zundert’ is beter dan ‘huis kopen in Stuivezand’. Zo verbreed je jouw zoekgebied namelijk. Op deze manier weet je ook wat ongeveer de prijzen zijn in de gemeente waar je graag wilt wonen.

 

Gerelateerde artikelen

Het dilemma waar we allemaal wel eens tegenaan lopen: Leren of stoffen bankstel?

Vriendelijk Aannemersbedrijf in de regio Voorschoten

Zorg voor een veilig dak boven je hoofd