ABNY
Bedrijven

Dansen: de perfecte workout

Stijldansen bij Swing-inn

Tijdens de danslessen stijldansen bij Swing-inn, dé dansschool in Limburg maak je kennis met veel soorten dansen in verschillende stijlen. In de basiscursus leer je de disco fox (foxtrot), salsa, rock-‘n’-roll en de Argentijnse tango. In de cursus voor gevorderden leer je naast deze dansen bijvoorbeeld ook de chachacha, jive en Engelse wals. Wil je je specialiseren in een specifieke dans? We hebben voor elke dans die je in de cursus stijldansen leert ook een aparte cursus. Kom graag een keer vrijblijvend kijken of meld je aan voor een gratis dagpas.

De juiste technieken om te beginnen met stijldansen

  1. Begin langzaam.
    Ren dus niet te snel en bouw het langzaam op. Als je onervaren bent, en je het max een kwartier volhouden, doe dan rustig aan. Pas daarna ga je door naar het volgende doel: een half uur dansen. Dan wordt het leuker. Dus begin bij het begin, dan is de kans groot dat je het leuk blijft vinden.
  2. Thuis dansen
    Dansen heeft niets te maken met de sportschool (of dansschool). Iedereen kan dit op elk moment doen door de muziek aan te zetten en simpelweg je lichaam op het ritme van de muziek te bewegen. Start bijvoorbeeld in het weekend een gratis dansfeest van een half uur in de woonkamer. Dit geldt ook als een oefening.
  3. Geschikt voor alle leeftijden
    Dansen lijkt soms geschikt voor jongeren, maar dansen kan op elk niveau. Zumbadansen kan een beetje buiten de comfortzone zijn, maar stijldansen of buikdansen kan tot op hoge leeftijd plaatsvinden. Er is altijd wel een dansvorm die past bij jouw fysieke mogelijkheden.

Creëer een goede conditie

Omdat dansen zo leuk is en de muziek zo onweerstaanbaar is, kun je verder gaan en harder werken. Dit helpt ook om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Je piekbelasting en uithoudingsbelasting zullen dus toenemen door dansen, wat vooral gunstig is voor jouw hart en bloedvaten. Je traint bijna al je spieren! Je mag tijdens het dansen geen zware gewichten zwaaien, maar je traint bijna al je spieren zonder op te letten. Vooral de beenspieren zullen sterk verbeteren. Met een paar ritmische kniebuigingen doe je net zoveel als met een dijbeentrainer! Ook de heupen, buikspieren en rugspieren zijn bij het dansen betrokken. De arm is minder betrokken bij de meeste vormen van danstraining, maar je zult nog steeds verbaasd zijn over hoe dansbewegingen je armspieren beïnvloeden.

Als je op zoek bent naar een dansschool in Landgraaf, ben je bij Swing-Inn aan het juiste adres. Kom je snel eens langs?

https://www.swing-inn.nl/lesaanbod/stijldansen/

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een advocaat

Zebraport is een zeer betrouwbaar specialist in BIO-UV

Bestel eenvoudig je borrelbox bij Borreldoosje.nl