ABNY
Entertainment

De beste sportprijzen aller tijden!

Sportprijzen zijn al jarenlang gemeengoed bij sportwedstrijden en andere evenementen. We reiken al honderden jaren medailles, sportbekers en kampioensschalen uit. Maar wat zijn nu eigenlijk de meeste bekende sportprijzen? In dit artikel meer interessante feitjes over de beste en meest bekende sportprijzen ter wereld!

FIFA World Cup

Wist je dat er maar liefst 3,3 miljard mensen naar de finale van de FIFA World Cup kijken? Dat is bijna de helft van de wereldbevolking! Het is dan ook geen wonder dat de FIFA World Cup één van de meest bekende sport trofeeën te wereld is. In tegenstelling tot veel moderne sportprijzen wordt de FIFA World Cup nog steeds gemaakt van hoogwaardige edelmetalen. 18-karaats goud, zilver, lapis lazuli en malachiet maken dan ook deze trofee maar liefst ruim $160.000.- waard is!

Zelf een gouden beker kopen?

Champions League trofee

Dat voetbal wereldwijd erg populair is blijkt maar weer uit het feit dat ook de tweede populaire sportprijs een voetbaltrofee is. Tijdens de Champions League strijden de beste teams van Europa tegen elkaar. Hoewel het niet zo populair is als het WK, kijken er nog altijd ruim 300 miljoen mensen ieder jaar naar de finale van de Champions League. De prijs zelf is ongeveer €10.000,- waard maar de winnaar van de Champions League krijgt hier ook nog eens $23 miljoen dollar aan prijzengeld bij! Ben je op zoek naar iets goedkopers voor je lokale voetbaltoernooi? Overweeg dan om medailles te bestellen. Die zijn goedkoper dan sportbekers en verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Een medaille kopen kan al vanaf een paar cent per stuk.

Stanley Cup

De laatste trofee in dit rijtje is in ieder geval geen voetbalprijs. De Stanley cup wordt in de Verenigde Staten uitgereikt aan de winnaar aan het eind van het ijshockeyseizoen. Opvallend is niet alleen het unieke design maar ook dat deze prijs ononderbroken al sinds 1893 wordt uitgereikt!

Gerelateerde artikelen

Stretchtenten huren voor een strandfeest

Een aluhal huren op locatie

Het Crafty Pony halster, de mini versie van het echte werk voor jouw knuffelpaard.