ABNY
Bedrijven

Verschillende banen in de zorg

Wil je binnenkort een carrièreswitch maken naar de gezondheidszorg en vraag je je af wat er eigenlijk allemaal mogelijk is? In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van de verschillende mogelijke banen in de zorg.  

Verpleegkundige 

Misschien wel de meest voor de hand liggende baan als je denkt aan banen in de zorg. Je kan verpleegkundige worden op zowel Mbo als Hbo-niveau. Met een mbo-verpleegkundige opleiding heb je minder verantwoordelijkheden dan een Hbo-verpleegkundige. Een Mbo-verpleegkundige is praktischer opgeleid dan een Hbo-verpleegkundige.    

Zorgcoördinator 

Als zorgcoördinator ben je verantwoordelijk voor het coördineren van patiënten en het begeleiden van je collega’s in hun taken en ontwikkeling. Ook bewaak je de verschillende doelstellingen van de organisatie en andere zorg gerelateerde taken. Dit is een Hbo-opleiding die je opleidt om ervoor te zorgen dat de juiste zorg bij de juiste patiënt komt. Het is een erg sociaal beroep want je bent de hele dag met verschillende mensen in contact.  

Doktersassistent 

Een dokter kan niet zonder hun assistentes. Jij bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de arts in medische, technische en administratieve handelingen. Het heeft ook vergelijkingen met de baan van verpleegkundigen. Je hebt ook veel contact met de patiënten die de arts en jij behandelen en staat ze bij wanneer dat nodig is. Doktersassistentes verlenen ook EHBO als dat nodig is.

Verzorgende IG 

Verzorgende IG is een afkorting voor verzorgende individuele gezondheidszorg. Dit is een Mbo-opleiding die je klaarstoomt om te werken in de verpleging, verzorging, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of de gehandicaptenzorg. Als verzorgende IG lever je een psychosociale begeleiding naast de verzorgende taken. Meestal hoort hier ook persoonlijke zorg bij.  

Hopelijk heb je nu wat meer informatie gevonden over banen in de zorg die misschien jou wel interessant lijken. Sommige ziekenhuizen bieden ook interne opleidingen waardoor je deeltijd studeert en de rest van de tijd meteen in de praktijk je kennis toepast. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld al vaste lasten hebt of niet zo graag fulltime naar school gaat.

 

https://www.healthz.eu/

Gerelateerde artikelen

Maak gebruik van de beste hypnose Den Haag

Een cool bedrijf word je zo!

Versterkingshoeken