ABNY
Marketing

Wat is SEO en hoe werkt het precies?

Wat is SEO / Zoekmachine Optimalisatie?

SEO staat voor “zoekmachine optimalisatie.” In eenvoudige termen, betekent het het proces van het verbeteren van uw site om de zichtbaarheid te verhogen wanneer mensen zoeken naar producten of diensten met betrekking tot jouw bedrijf in Google, Bing, en andere zoekmachines. Hoe beter jouw pagina’s zichtbaar zijn in de zoekresultaten, hoe groter de kans dat je de aandacht trekt en potentiële en bestaande klanten naar jouw bedrijf trekt.

Wat is SEO nog meer en hoe zet je het in voor jouw bedrijf? Lees het hier. 

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken bots om pagina’s op het web te crawlen, gaan van site naar site, verzamelen informatie over die pagina’s en zetten ze in een index. Zie de index als een gigantische bibliotheek waar een bibliothecaris een boek (of een webpagina) kan ophalen om jou te helpen precies dat te vinden waar je op dat moment naar op zoek bent.

Vervolgens analyseren algoritmes de pagina’s in de index, rekening houdend met honderden ranking factoren of signalen, om de volgorde te bepalen waarin pagina’s moeten verschijnen in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht. In onze bibliotheek analogie, heeft de bibliothecaris elk boek in de bibliotheek gelezen en kan jou precies vertellen welk boek de antwoorden op je vragen zal hebben.

SEO succesfactoren kunnen worden beschouwd als proxies voor aspecten van de gebruikerservaring. Het is hoe zoekrobots precies inschatten hoe goed een website of webpagina de zoeker kan geven wat hij zoekt. 

In tegenstelling tot betaalde zoekadvertenties, kun je zoekmachines niet betalen om hogere organische zoekresultaten te krijgen, wat betekent dat SEO-experts het werk moeten doen. 

Het onlangs bijgewerkte SEO Periodiek Systeem bevat ook een lijst met Toxins die afbreuk doen aan SEO best practices. Dit zijn snelkoppelingen of trucs die vroeger, toen de methoden van de zoekmachines veel minder verfijnd waren, voldoende waren om een hoge ranking te garanderen. En, ze kunnen nu zelfs voor een korte tijd werken – tenminste: totdat je betrapt wordt.

De zoekalgoritmen zijn ontworpen om relevante, gezaghebbende pagina’s naar boven te halen en gebruikers te voorzien van een efficiënte zoekervaring. Het optimaliseren van jouw site en inhoud met deze factoren in het achterhoofd kan je helpen om jouw pagina’s hoger in de zoekresultaten te laten scoren.

Waarom is SEO belangrijk voor jouw marketing? 

SEO is een fundamenteel onderdeel van digitale marketing omdat mensen elk jaar triljoenen zoekopdrachten uitvoeren, vaak met commerciële bedoelingen om informatie over producten en diensten te vinden. Search is vaak de primaire bron van digitaal verkeer voor merken en vormt een aanvulling op andere marketingkanalen. Een grotere zichtbaarheid en een hogere ranking in de zoekresultaten dan jouw concurrentie kan een wezenlijke impact hebben op je nettoresultaat.

Wat houdt zoekmachine optimalisatie precies in? Lees er hier alles over. 

 

http://ralfvanveen.com

Gerelateerde artikelen

Internet marketing

De complete betekenis van SEO

3 redenen waarom jij online marketing beter kan uitbesteden