ABNY
Bedrijven

Tips om perfect op de foto te staan

Tips om perfect op de foto te staan

Foto’s zijn niet meer weg te denken deze tijd. We leggen tegenwoordig alles vast; van mooie tot gekke en verdrietige momenten. Het is de perfecte manier om herinneringen te maken en te bewaren voor later. Hoewel foto’s dus super handig zijn, is niet iedereen er dol op. Niet iedereen is immers even fotogeniek. Vergeet niet dat iedereen uniek is en mooi is op zijn eigen manier. Iedereen kan deze schoonheid vastleggen op een foto, ook jij! Met deze tips van LINK Fotografie zijn oncharmante foto’s verleden tijd en leg je voortaan jouw herinneringen het liefst vast met de camera:

1. Kantel je gezicht een beetje

Uiteraard is het belangrijk dat je in de camera kijkt tijdens het maken van een foto, maar door recht in de camera te kijken, verdwijnt de schaduw en diepte in je gezicht. Hierdoor kan je gezicht wat voller lijken en dat is natuurlijk niet wat we willen. Door je hoofd een klein beetje te kantelen, vang je meer licht en creëer je meer diepte in je gezicht. Die jukbeenderen zullen gezien worden!

2. Draai je lichaam een kwartslag

Net als je gezicht, komt je lichaam eleganter uit vanaf de zijkant. Je lichaam zal natuurlijk opgaan in het licht en de schaduwen, waardoor je slank oogt. Weg met die statische frontfoto’s dus.

3. Gebruik je tong

Deze tip klinkt misschien wat raar, maar werkt wel. Hoewel je je tong misschien niet direct ziet op de foto, heeft het indirect wel effect. Door je tong tegen je gehemelte te leggen en iets tegen je voortanden de drukken, oogt je lach veel natuurlijker. Dit trucje zorgt er namelijk voor dat je geen grote overdreven lach op kunt zetten. Jouw lach zal hierdoor relaxt en oprecht ogen.

4. Wees uniek

Groepsfoto’s zijn erg leuk en gezellig, maar ook ingewikkeld. Iedereen wil er immers even goed op staan. Een veel gemaakt fout is dan ook het aannemen van dezelfde pose. Hierdoor wordt de foto niet alleen statisch, maar bestaat er ook een grote kans dat jouw vormen niet goed uitkomen. Kies daarom een pose zowel bij jou als bij jouw lichaam past!

Met deze tips sta je altijd goed op de foto en hoef je nooit meer bang te zijn voor dat ene beschamende plaatje dat online overal te vinden is. Kijk voor meer inspiratie op LINK Fotografie.

Gerelateerde artikelen

Koop de beste cycloon afzuiging

Hoe krijg je als onderneming snel verkopen?

Ritmegevoel