ABNY
Aanbiedingen

Heb ik een gevoelige hond?

Krabben, bijten en likken; gewoon hondengedrag zal je in eerste instantie denken. Toch is dat niet altijd het geval. Overmatig krabben, bijten en likken kan een reactie zijn op bestanddelen in het voer dat je jouw trouwe viervoeter dagelijks voorzet. Voedingsintolerantie of gevoeligheid bij honden is een steeds vaker voorkomend probleem.

Voedselallergie of voedselintolerantie?

Het verschil is lastig te achterhalen want de reacties zijn vaak identiek. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Bij een voedselallergie reageert het afweersysteem van je hond op bestanddelen uit het hondenvoer en openbaren de klachten zijn direct. Bij een voedselintolerantie heeft je hond moeite met het verteren van bepaalde bestanddelen in het hondenvoer. Ook dit leidt tot klachten maar het duurt langer voordat die zich manifesteren.

Symptomen

Een veel voorkomend symptoom is jeuk, vooral op de poten, in de oksels en de liezen. Ook met regelmaat terugkerende oorontstekingen kunnen een aanwijzing zijn. Behalve huidproblemen kunnen gevoelige honden maag-en darmklachten krijgen zoals winderigheid, braken en diarree.

Jonge en oudere honden

Zo’n gevoeligheid kan op elke moment ontstaan en elke hond kan het in principe krijgen of ontwikkelen. Hoewel een gevoeligheid vaak al op jonge leeftijd begint, komt het ook voor bij honden die jarenlang hetzelfde voer krijgen. En heeft jouw hond eenmaal een gevoeligheid ontwikkelt, dan zal hij daar waarschijnlijk zijn leven lang last van houden…

Speciaal voer voor gevoelige honden

Met speciaal voer voor gevoelige honden kun je veel van de klachten van jouw viervoeter verhelpen. Het voer bevat 80 procent insecteneiwit als volwaardige en licht verteerbare vleesvervanger. In tegenstelling tot de gewone eiwitleveranciers zoals rundvlees, bevat insecteneiwit vrijwel geen allergiepotentieel. Het droogvoer voor gevoelige honden is vrij van graan en kunstmatige toevoegingen. 

Probeer het zelf

Wil je proberen of ook jouw hond goed op dit speciale hondenvoer reageert? Schakel dan niet opeens over maar laat je hond langzaam aan dit speciale voer wennen. 

 

https://www.abny.nl/

Gerelateerde artikelen

Theoriecursus motor in Rotterdam

Haal het meeste uit de security assessment

Acryl vs gelnagels wat is het beste?