ABNY
Dienstverlening

TENS producten kun je 24/7 online bestellen

Wat is TENS? TENS – de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie – is een innovatief, handzaam apparaatje dat dient als niet-medicamenteuze pijntherapie. Oftewel er komen geen pilletjes bij kijken. In de meeste gevallen zorgt het gebruik van TENS er juist voor dat het geneesmiddelengebruik afneemt. Naar het gebruik van tabletten tegen de pijn wordt veel onderzoek gedaan. Het blijkt dat steeds meer mensen in ons land zware tabletten tegen de pijn slikken. Op dit moment zijn het er meer dan een miljoen. Een zorgwekkende ontwikkeling. Dit soort tabletten is namelijk verslavend; begin je eraan dan is het erg moeilijk ermee te stoppen. Heb jij last van chronische pijn? We raden je aan TENS uit te proberen.

Stroomstootjes om de pijn te overstemmen

Een TENS bestaat uit een kastje met draden en elektrodepleisters. Die elektroden plak je op de pijnlijke plek(ken) (bijvoorbeeld schouder, rug, bovenarm). Het apparaat geeft signalen af die via de kabeltjes en de pleisters je huid bereiken. De stroomstootjes dringen door je huid naar je spieren en zorgen daar voor stimulatie en ontspanning. De ervaring van de stroomsignalen zorgt ervoor dat de pijnprikkels overstemd worden. Dit geeft zowel lichamelijk als mentaal verlichting. Doordat je je beter en rustiger voelt, maakt je lichaam vervolgens endorfine aan. Het gevolg is dat de pijn nog meer afneemt. De intensiteit van de prikkels bepaal je zelf, net als de duur van de behandeling. Het TENS gevoel wordt vaak omschreven als aangenaam kriebelend of licht kloppend.

In het ziekenhuis, kliniek, pijnpoli of thuis

Fysiotherapeuten en verloskundigen adviseren hun patiënten vaak om TENS te gebruiken. TENS behandelingenvinden plaats tijdens sessies in ziekenhuizen, klinieken en pijnpoli’s. Thuisgebruik is tegenwoordig ook heel gewoon. TENS is ongevaarlijk en gemakkelijk in gebruik. Van bijwerkingen is nauwelijks sprake. Mocht je je afvragen of het in jouw specifieke geval verantwoord is om TENS te gebruiken, raadpleeg dan je huisarts.

Via tens.nl kun je de volgende drie TENS kastjes bestellen:

–        Tens Eco 2;
–        OmniTens XP+;
–        TENStem eco.

Vragen kun je stellen via info@ schwa-medico.nl en (033) 465-5064.

 

https://tens.nl/

Gerelateerde artikelen

Voordelen van een website laten maken Rotterdam!

Groen wassen

Massage opleiding