ABNY
Aanbiedingen

Hoe houd jij jouw slaapkamer koud?

Hoe houd jij jouw slaapkamer koud?

Wanneer de warme zomerdagen er weer aankomen, is niets vervelender dan die ene, extreem warme slaapkamer. Je weet gewoon echt niet meer hoe je het daar koeler krijgt en logisch, want er is bijna niets opgewassen tegen die extreme hitte. Normaliter zouden we aanraden om ergens anders te slapen, denk aan de woonkamer of eventueel onder de overkapping in je tuin, maar ook deze mogelijkheid is niet voor veel mensen weggelegd. Wat moet je dan in vredesnaam doen? Dat gaan we je haarfijn uitleggen in deze blog. Kortom, je slaapkamer betrekkelijk koel houden? Lees gauw verder!

Open en dicht

Bovenstaande klinkt misschien wat abstract, maar het is heel erg belangrijk om gedurende warme zomerdagen af te wisselen tussen donker en licht. Zo is het ten zeerste aan te rade om overdag, dus echt tijdens het heetste moment van de dag, gordijnen en eventuele rolluiken dicht te houden. Je voorkomt op deze manier dat jouw kamer onnodig wordt opgewarmd door de zon.

Op een ander punt van de dag gaat er een kantelpunt ontstaan waarop het buiten jouw kamer koeler is dan in jouw kamer. Op dit moment gooi jij meteen je gordijnen, rolluiken en ramen open. Hou hierbij wel in gedachten dat je zo min mogelijk lampen aandoet. Het is namelijk buiten vaak pas koeler als de zon ondergaat. Als jij er vervolgens voor kiest om lampen aan te doen in het donker, is de kans groot dat een groot aantal muggen in jouw kamer het gevolg is. Ook dit wil je niet. Kies eventueel voor een hoor of zet je raam op een kier en houd te allen tijde je lampen uit.

Ventilator

Gelukkig bestaat er ook altijd nog de traditionele ventilator. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ventilators aan het plafond en ventilators op de grond. Beide hebben natuurlijk weer hun eigen voor- en nadelen. Zo is de kans groot dat jij, helemaal in het donker, gauw struikelt over een vloerventilator. Een nadeel van een plafondventilator kan zijn dat je, als je wat langer bent of je plafond juist wat lager is, je al gauw je hoofd stoot. Ook dit is geen aanrader…

Als je één van bovenstaande ventilators wilt aanschaffen raden we je aan om achter je laptop te stappen en het volgende in de toetsen: ‘plafondventilator kopen’ of ‘vloerventilator kopen’. Hier vind je tal van ventilators die jouw slaapkamer gegarandeerd koeler maken zodat jij straks weer lekker kunt slapen tijdens de warme zomerdagen!

https://www.maxtotaal.nl/

Gerelateerde artikelen

Draadloze boormachines – beoordelingen van elektrisch gereedschap

Optimaal profiteren van Black Friday – hoe doe je dat?

Makita accu online kopen?