ABNY
Woning en Tuin

Rolgordijnen voor iedere ruimte

Rolgordijnen zijn erg populaire raamdecoratie, ze voegen echt wat toe aan je interieur en hebben een grote invloed op de stijl in huis. Rolgordijnen zijn erg divers en zijn beschikbaar in verschillende soorten en materialen. Daarnaast is er een talloos aanbod in kleur waardoor je je rolgordijn mooi kan laten aansluiten op je de sfeer in huis. Rolgordijnen worden bij ilumio aangeboden in drie verschillende transparanties. Op de website van ilumio lees je nog veel meer informatie over alle soorten raamdecoratie, in deze blog gaat het over rolgordijnen, de voordelen en functies. 

 

Speling met je lichtinval en privacy. 

Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie varianten, verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Verduisterende rolgordijnen komen het meeste voor in de slaapkamer. Je kunt met dit rolgordijn een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van een goede nachtrust zonder dat je wakker wordt van de felle ochtendzon dat je kamer in schijnt. Naast het verduisteren, hebben deze rolgordijnen ook een warmte werende functie.  De stilstaande lucht tussen het raam en je rolgordijn creëert een isolerende laag, hierdoor houdt het in de zomer de warmte buiten. Ook ideaal voor je zolderkamer! Slaap je op zolder en ben je klaar met die warme nachten, dan kun je voor een Velux rolgordijn voor je dakraam gaan. Deze verduisterd namelijk volledig en heeft invloed op de tempratuur. Daarnaast zijn verduisterende rolgordijnen erg goed voor de akoestiek in huis. De dikke stof vangt geluidsgolven op. Hierdoor wordt het geluid iets gedempt. 

 

Ben je niet op zoek naar een rolgordijn dat verduistert, dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen een goede optie. Deze rolgordijnen zijn de perfecte combinatie tussen lichtinval en privacy. Ze bestaan uit een semi-transparante stof, die wel licht doorlaat, maar waar je niet doorheen kunt kijken. Lichtdoorlatende rolgordijnen komen vaak voor aan de straatkant zodat voorbijgangers niet bij je naar binnen kunnen kijken. Deze rolgordijnen zijn daarom ook erg populair in de woonkamer of op kantoor. 

 

Heb je een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin waar je graag van wilt blijven genieten. Dan zijn transparante rolgordijnen de juiste keuze, je kunt namelijk door deze stof heen kijken, hierdoor zijn ze niet ideaal voor je privacy, wel hebben ze vele andere voordelen. Ze filteren de felle zonnestralen die de kamer inschijnen wat zorgt voor een warme gloed in huis. Het zijn echte sfeermakers en laten een ruimte open en groter lijken. 

 

Gerelateerde artikelen

Snel een gerepareerde CV ketel

Een huis inrichten: de basisregels

Alles over de installatie van een waterontharder