ABNY
Image default
Bedrijven

Paffen of Puffen?

Roken is ouderwets

Sigaretten worden alsmaar duurder, roken wordt op steeds meer plekken verboden en het ’stoere’ imago van de roker is veranderd naar dat van een hopeloze verslaafde. Roken is niet meer van deze tijd. De schade dat het roken doet aan je gezondheid is al lange tijd bekend en het heeft dan ook geen plek in het ‘fitlife’ tijdperk waarin we leven.

Roken wordt op steeds meer plekken verboden. Dit heeft onder andere te maken de overlast die rokers veroorzaken bij niet-rokers. Niemand wil tegenwoordig nog in de sigarettenstank zitten als hij of zij lekker aan het genieten is van zijn of haar eten. Om deze reden is binnen roken in restaurants al langere tijd verboden en zie je dat er tegenwoordig ook op steeds minder terrassen gerookt mag worden. Gelukkig is er ook een niet-stinkend, minder schadelijk en goedkoper alternatief: De e-sigaret

Welke e-sigaret past bij mij?

Er zijn talloze e-sigaretten op de markt. Sommige zijn voor eenmalig gebruik, andere kun je opladen. Qua maat is er ook veel variatie. Je hebt grote vapes en kleine e-sigaretten die de vorm van een echte sigaret nabootsen. Voor mensen die proberen te stoppen met roken door over te stappen op vapen, wordt het aangeraden een kleiner model te pakken. Een voorbeeld van zo’n model is de justfog q16.

De justfog q16 heeft meerdere modellen en wattages om uit te kiezen. Dit maakt dat de justfog q16 geschikt is voor iemand die nog niet bekend is met het vapen. Als je meer ervaring hebt met het gebruik van een e-sigaret, of je zoekt simpelweg eentje die eerder een shisha nabootst dan een sigaret, kan je ervoor kiezen een grotere vape te kopen. Deze zijn meestal verstelbaar in wattage en hebben regelmatig een maximum van zo’n 100 watt. Pas hierbij wel altijd op dat je een bekend merk koopt in een gecertificeerde winkel, aangezien de kwaliteit van deze e-sigaretten drastisch kan verschillen.

https://wizzits.com/justfog/q16/