ABNY
Bedrijven

Tips om je personeel te kunnen behouden

Binnen een organisatie is het ontzettend belangrijk dat je werknemer zich op zijn plek voelen. Het is namelijk zo dat er binnen vrijwel alle organisaties een tekort is aan personeel. Het gevolg hiervan is dat werknemers schaars worden en dat er een kans bestaat dat zij gaan lopen. Om je personeel te behouden is het belangrijk dat je weet wat ze wensen, door bijvoorbeeld de 16 types persoonlijkheidstest uit te voeren.

Betrokkenheid

Betrokkenheid binnen de organisatie is voor medewerkers heel belangrijk. Ze moeten zich niet als een nummertje voelen, maar ook echt betrokken worden binnen het bedrijf. Wanneer werknemers inspraak hebben en een bijdrage kunnen leveren, dan voelen zij zich gelukkiger en ook gewaardeerd. Zorg dus dat je hen betrekt binnen het bedrijf door gesprekken met hen te voeren, hun hulp te gebruiken en te waarderen. Dit kan zo breed mogelijk zijn: betrek hen bij het kiezen van nieuwe materialen, maar ook bij aanstelling van nieuwe managers.

Waardering

Zoals bovenstaand ook al benoemd is waardering heel belangrijk. Wanneer je de 16 types persoonlijkheidstest zou uitvoeren, blijkt wel dat voor iedereen waardering op een andere manier kenbaar gemaakt moet worden. Zo ziet de een waardering graag terug in de vorm van een complimentje, waar de ander dit ziet in de vorm van geld. Wel vindt iedereen het vanzelfsprekend belangrijk om op emotioneel en persoonlijk vlak gewaardeerd te worden. De voornaamste reden voor medewerkers om bij een bedrijf weg te gaan is vaak ook door het slechte contact met een leidinggevende.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Vaak denken veel werkgevers enkel aan een goed salaris en een goede werkplek als de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Wel is het zo dat dit niet wegneemt dat secundaire arbeidsvoorwaarden soms net zo belangrijk zijn. De 16 types persoonlijkheidstest laat zien dat veel persoonlijkheden het belangrijk vinden om thuis te kunnen werken. Ook zaken als een auto van de zaak of flexibiliteit voor kinderopvang zijn belangrijk als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden.

https://www.testgroup.nl/de-16-types-persoonlijkheidstest/

Gerelateerde artikelen

Fysiotherapie Ede

Zelf elektra aanleggen

Kies voor een echt gedreven makelaar Apeldoorn