ABNY
Aanbiedingen

Om deze redenen zijn ledlampen beter dan gloeilampen!

Zit je erover na te denken om over te stappen op ledverlichting? Doe het vooral! Er zijn namelijk heel veel redenen waarom ledlampen beter zijn dan gloeilampen. Wil je weten welke redenen dat zijn? Lees dan vooral verder!

 

Ledlampen zijn goed voor het milieu

De belangrijkste reden waarom ledlampen beter zijn dan gloeilampen, is dat ze een stuk milieuvriendelijker zijn. Ledlampen zetten wel 90% van de gebruikte energie om in licht, terwijl gloeilampen maar 10% gebruiken om licht te geven. De rest gaat naar warmte, wat helemaal niet nodig is. Ledlampen zijn dus veel energiezuiniger dan gloeilampen!

Daarnaast kunnen gloeilampen erg gevaarlijk zijn voor de natuur omdat er schadelijke stoffen zoals kwikoxide in zitten. Je moet ze daarom ook weggooien bij het chemisch afval. Ledlampen daarentegen, bevatten helemaal geen schadelijke stoffen en kunnen dus gewoon weggegooid worden bij het restafval! Er zullen dus geen gevaarlijke stoffen in de natuur terecht komen. 

 

Ledlampen zijn duurzamer

Verder zijn ledlampen veel duurzamer dan gloeilampen. Ze gaan namelijk wel 50.000 uur mee, terwijl gloeilampen maar 2.000 uur meegaan. Ledverlichting is dus wel 25 keer duurzamer! Zo hoef je je lampen veel minder vaak te vervangen, wat zorgt voor minder afval en minder gedoe voor jou. 

Ledlampen kosten minder

Op het eerste oog lijken ledlampen veel duurder dan gloeilampen. Waarom zou je dan toch voor ledlampen kiezen? Ledlampen gaan wel 25 keer langer mee dan gloeilampen. Hierdoor hoef je dus veel minder vaak nieuwe lampen te kopen, wat op de lange termijn dus veel goedkoper is!

Daarnaast verbruiken ledlampen, zoals eerder gezegd, veel minder energie dan gloeilampen, waardoor je energierekening dus een stuk lager uit zal vallen!

 

Ledlampen zijn veiliger

Als laatste zijn ledlampen veel veiliger dan gloeilampen. Heb je bijvoorbeeld wel eens een led TL-buis aangeraakt? Je voelt nauwelijks warmte. Gloeilampen daarentegen, stoten heel veel warmte uit. Wanneer je even niet oplet en je raakt een gloeilamp aan die aan of net uitstaat aan, kan je zo je vingers verbranden. Dit is niet alleen gevaarlijk voor jou, maar bijvoorbeeld ook voor kleine kinderen. Kies dus voor ledverlichting om je huis een stuk veiliger te maken!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/

Gerelateerde artikelen

Dakdekker met lokale insteek

Nieuw scherm iPhone X

Hoe ongedierte aan te pakken