ABNY
Sport

Kan je met een opleiding meer verdienen als personal trainer?

Ben je geïnteresseerd in een baan als personal trainer, maar twijfel je over de inkomsten van deze baan? Dan is het goed om even verder te lezen. In deze blog vertellen we je alles over wat een personal trainer gemiddeld verdient en wat je kan doen om meer te verdienen als personal trainer. Heb je daar een opleiding voor nodig? Krijg je alleen meer betaald als je meer ervaring hebt? Moet je aanbod groot zijn? De antwoorden op deze vragen lees je verder in deze blog.

Wat verdient een personal trainer gemiddeld?

Over het algemeen kan je een mooi zakcentje verdienen met de baan als personal trainer. Volgens de Nationale beroepengids ligt het bedrag dat wordt verdient door een personal trainer wel ver uit elkaar. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat niet iedereen een vaste prijs vraagt voor de diensten. Bepaalde mensen kunnen meer vragen door een groter aanbod en ervaring, maar hier vertellen we later meer over.

Als we naar het gemiddelde kijken dat wordt verdient bij de baan als personal trainer dan wordt gezegd dat het bedrag ligt tussen de €1900 en €2900 bruto per maand. Dit bedrag komt naar voren uit bepaalde bronnen wat mensen verdienen als zij in loondienst zitten. Als je een eigen studio start kan je een stuk meer verdienen, maar ook een stuk minder. Dit is allemaal afhankelijk van de hoeveelheid klanten die je hebt en de prijs die je hanteert.

Hoe kan je als personal trainer meer verdienen?

Nu kan je al beginnen met de baan als personal trainer door je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel of door te solliciteren bij een sportschool. Dit is allemaal mogelijk, maar in de praktijk blijkt dat je minder snel wordt aangenomen en dat een personal trainer zonder papieren minder verdient. Dit komt omdat je als niet opgeleide personal trainer de kennis mist die andere wel hebben. Daarbij is het coachen van mensen en de gezondheidsrisico’s inzien ook zeer belangrijk.

Om meer te verdienen als personal trainer is het dus belangrijk om een opleiding te volgen. Nu kan je een basisopleiding volgen, de Fitnesstrainer A, maar er wordt ook aangeraden om de vervolgopleiding Fitnesstrainer B te volgen. Dit wordt aangeraden omdat je hier buiten de theoretische kennis ook leert om mensen te coachen en te motiveren.

Naast de basisopleidingen kan je als personal trainer ook meer verdienen door je verder te specialiseren en je aanbod uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan een kettlebell opleiding of een cursus in vechtsporten of bootcampen. Door je aanbod te verbreden pak je een grotere doelgroep en kan je meer klanten werven. De laatste factor van de inkomsten is ervaring en hier kan je helaas niet veel aan doen. Het enige wat je kan doen is jaren lang hard werken om een reputatie op te bouwen en goed te weten wat je met elke klant moet doen.

Moet ik kiezen voor loondienst of werken als ZZP’er

Gemiddeld verdienen ZZP’ers meer dan mensen die in loondienst werken, maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Leuk dat je als ZZP’er meer kan verdienen, maar je loopt ook risico die je in loondienst niet hebt. Je bent erg afhankelijk van je aantal klanten, de prijs die je stelt en de kosten die je maakt. In loondienst heb je maandelijks een vast bedrag staan. Als je voor weinig risico wil gaan en een goed salaris, dan is personal trainer in loondienst iets meer voor jou. Zoek je naar het grotere geld en wil je eigen baas spelen? Dan is het beter om als ZZP’er aan het werk te gaan

Gerelateerde artikelen

Wie zal de Ballon d’or winnen?

Thuis sporten op de rubber fitness vloer

Kickbox broekjes zijn ideaal voor het kickboksen