ABNY
Aanbiedingen

De natuur naar jouw tuin brengen? Probeer dan dit!

Wakker worden door het prachtige gezang van een roodborstje of koolmeesje? Dat is iets waar iedereen eigenlijk wel van droomt. Dat standaard alarmgeluid van onze wekker of telefoon mag zo langzamerhand echt wel eens vervangen worden door een beetje natuur. Daarnaast zou het ook helemaal niet zo verkeerd zijn om wat meer bloemen en insecten terug te zien in onze huidige tuin. Dit alles is gelukkig redelijk eenvoudig te creëren. Hoe? Dat lees je in dit blog!

Wat zijn de mogelijkheden?

Dat het brengen van de natuur naar jouw tuin redelijk afhangt van de mogelijkheden die je hebt, klinkt vast wel redelijk logisch. Het is simpelweg makkelijker om nieuwe dieren en planten naar je tuin te krijgen als de omgeving dit toelaat. Veel planten en dieren laten zich beïnvloeden door druk stadsverkeer, uitlaatgassen en een boel herrie. 

Het is dus meer dan logisch dat planten en dieren zich in een afgelegen tuin veel sneller zullen settelen. Toch kun jij bepaalde dieren en planten een duwtje in  de rug geven. Lees gauw verder om erachter te komen hoe je dit doet en hoe jij voortaan dus tóch wakker kunt worden van het gezang van een prachtige vogel!

Nestkastjes

Door middel van nestkastjes geef jij vogels een waar duwtje in de rug. Vul deze kastjes in de eerste instantie met wat voer of hang op andere plekken in jouw tuin wat voer op. Op deze manier zal jij een groot aantal vogels aantrekken dat zich ongetwijfeld wil settelen. Zorg er vervolgens voor dat je de vogels voldoende met rust laat en vooral hun eigen gang laat gaan. Op een bepaald moment zullen de vogels gaan wennen aan hun nieuwe verblijf en ze zullen dus elk jaar ook terugkomen, mits jouw nestkastjes er nog steeds hangen natuurlijk. Kortom, de natuur naar jouw tuin halen? Schaf vandaag nog een paar nestkastjes aan. Waar? Bij Vogelhuisjes.nl natuurlijk! Dé specialist op het gebied van vogelhuisjes en vleermuis- en nestkastjes! 

 

https://www.vogelhuisjes.nl/