ABNY
Woning en Tuin

Welke deurluifel moet ik aanschaffen voor mijn voordeur?

Ben jij om en wil je de voordeur toch mooi aankleden met een nieuwe deurluifel? Dan kom je er al snel achter dat het aanbod in deurluifels zeer groot is. De vraag is dus niet of je wel een deurluifel kan aanschaffen, maar welke deurluifel is nu een goede toevoeging voor mijn voordeur. Om je een beetje op weg te helpen is dit artikel geschreven. Je leest hier alles wat je moet weten over de verschillende soorten deurluifels, materialen, stijlen en extra’s.

Moderne deurluifels

Er zijn verschillende mooie moderne deurluifels te krijgen die perfect passen bij nieuwbouwhuizen. Veelal zijn deze deurluifels gemaakt van materialen als glas en aluminium. Dit zijn in veel gevallen ook de duurdere varianten van deurluifels, maar bieden ook mooi mogelijkheden. Glazen en aluminium deurluifels zijn namelijk zeer goed onderhoudbaar, luxe en makkelijk schoon te houden. Een bijkomend voordeel van een glazen luifel is dat het licht niet wordt tegen gehouden en er dus geen schaduwen komen op de voordeur.

Moderne deurluifels zijn over het algemeen vlak en recht, maar het is soms mogelijk om ook een schuin afdakje te krijgen van glas. Dit heeft de uitstraling van een schuin dak wat normaal op de bovenkant van het huis zit.

De moderne deurluifels hebben ook nog mooie extra’s die je kan toevoegen. Zo kan je bepaalde moderne deurluifels krijgen met ingebouwde verlichting. Dit zorgt ervoor dat je buitenverlichting weg kan en het zorgt voor een meer gevoel van luxe aan de voorkant van je huis. Verder is het ook mogelijk om zijkanten toe te voegen aan de deurluifels. Dit kan het plaatje helemaal af maken.

Tot slot is het voor modern deurluifels mogelijk om deze op maat te laten maken. Op deze manier weet je zeker dat de deurluifel mooi strak staat boven de voordeur. Het op maat laten maken gaat je wel wat meer geld kosten.

Klassieke deurluifels

Heb je meer en jaren 50 of jaren 60 huis? Dan zal je vast niet opzoek zijn naar een echt moderne deurluifel, want deze valt een beetje uit de toon. Ook voor jou huis zijn mooie opties. Zo zijn er mooie klassieke deurluifels te krijgen die zeer warm van uitstraling zijn. Over het algemeen zijn deze deurluifels gemaakt van hout, kunststof of metaal. Toch zijn er ook mooie klassiek deurluifels van glas te krijgen die ook niet misstaan bij een wat ouder huis.

Het mooie van deze klassieke luifels is het feit dat deze over het algemeen goedkoper zijn dan de moderne deurluifels. Een andere mooie optie van een klassieke deurluifel is de mogelijkheid om een gebogen deurluifel te kopen. Dit is ondanks een klassieke look toch een originele en unieke deurluifel om boven de voordeur te plaatsen. Klassiek betekent namelijk niet dat je perse een ouderwets deurluifel koopt. Klassiek kan namelijk ook zijn dat de stijl wat simpeler is.