ABNY
Electronica en Computers

Een gamecomputer, ook wel gaming-pc genoemd, is een personal computer die mega krachtig is

Ze lijken erg op conventionele computers, behalve dat deze machines zijn uitgerust met prestatiegerichte videokaarten en andere specificaties. Dit type computers kan gemakkelijk op de markt worden gekocht, maar tegen een veel hogere prijs in vergelijking met conventionele computers. Aangezien de meeste gamers zowel kosten- als prestatiebewust zijn, kiezen de meesten ervoor om hun eigen gamecomputer te bouwen in plaats van een ingebouwde gamecomputer te kopen.

  • Als je je eigen aangepaste gamecomputer bouwt, hoef je alleen maar al je computercomponenten afzonderlijk te kopen en ze samen te voegen om je game-pc te guilderen. Met deze methode kunt u een snelle en kosteneffectieve spelcomputer realiseren die is aangepast aan uw eigen spelbehoeften. Naast veel geld besparen en een efficiënte machine hebben, kan het bouwen van je eigen spelcomputer ook heel leuk zijn.

Hoe kiest u uw componenten?

Misschien wel de grootste uitdaging waarmee u te maken kunt krijgen bij het bouwen van uw eigen gamecomputer, is het kiezen van de juiste componenten voor uw behoeften. Dus zonder verder oponthoud, hier is een eenvoudige gids om je te helpen bij het bouwen van je eigen spelcomputer. Meer weten, bekijk dan alle gaming producten bij IIAV.nl

1. Centrale verwerkingseenheid (CPU)

De Central Processing Unit (CPU) is een van de belangrijkste kerncomponenten in alle computersystemen. De CPU is een deel van het systeem dat de instructies van een computerprogramma uitvoert. In eenvoudige bewoordingen zou het kunnen worden omschreven als het brein van de computer. De prestaties van je games en andere applicaties zijn afhankelijk van deze microprocessor.

Het kan een moeilijke beslissing zijn om de beste Central Processing Unit (CPU) voor uw spelcomputer te kiezen. Het kiezen van de nieuwste, snelste of duurste processor op de markt zal niet altijd resulteren in de juiste CPU voor uw specifieke systeem. Sommige processors zijn ontworpen om te werken met een bepaald of specifiek moederbord, dus het CPU-type beperkt het type moederbord dat u kunt gebruiken.

  • Voor een gamecomputer heb je echt een krachtige CPU nodig om uitstekend te presteren. Gelukkig worden deze CPU’s geleverd door Intel en AMD (Advanced Micro Devices) tegen een betaalbare prijs.
  • Intel heeft de Core i7- en Core i5-processormodellen. Momenteel zijn deze modellen de meest populaire die worden gebruikt voor speldoeleinden, die meestal worden aanbevolen voor spelcomputers.
  • AMD heeft daarentegen de Athlon- en Phenom-serie. Als je voor AMD wilt gaan, kun je de meest aanbevolen Phenom X4-serie proberen.

2. Moederbord

Het moederbord is de spil van het computersysteem. Hierop zijn alle andere componenten aangesloten. Als we de CPU beschouwen als het brein van het computersysteem, dan is het moederbord het centrale zenuwstelsel. Het kopen van het beste moederbord is dus een goede investering. We raden je ook aan om altijd even te kijken naar de beste gaming headsets van dit moment.

  1. Nadat je je CPU hebt gekozen, moet je overwegen om je moederbord voor je gamecomputer te kiezen. Bij het kiezen van een moederbord moet je drie dingen onthouden.
  2. Ten eerste ondersteunt een moederbord over het algemeen slechts één type processor. Verschillende CPU’s hebben verschillende connectoren die fysiek van elkaar verschillen. Zorg ervoor dat uw CPU-stekker geschikt is voor uw moederbordconnector.
  3. Ten tweede hebben moederborden een bepaalde snelheidsbeperking, afhankelijk van het processormodel. De maximale processorsnelheid die door het moederbord wordt toegestaan, wordt vermeld in de specificaties van het moederbord. Controleer voordat u koopt of uw geselecteerde moederbord de door u gekozen CPU kan ondersteunen.
  4. Ten derde zijn moederborden degenen die het type en de hoeveelheid RAM kunnen dicteren die je kunt hebben. In een spelcomputer zou je DDR SDRAM of RDRAM willen hebben die minstens 1G waard is. Zorg er dus voor dat je moederbord dit type en deze hoeveelheid geheugen kan ondersteunen.
  5. Hier zijn enkele voorbeelden van bekende moederbordfabrikanten waar u kunt zoeken naar uw perfecte gaming-moederbord: ASUS, ABIT, MSI, XFX, EVGA, Intel en Gigabyte.

3. Harde schijf

De harde schijf is het computeronderdeel dat verantwoordelijk is voor het opslaan van uw bestanden en programma’s. Houd bij het kopen van een harde schijf voor uw gamecomputer rekening met deze drie hoofdkenmerken: snelheid, grootte en het type interface, laatst was er nog een gaming stoel aanbieding beschikbaar om kosten te besparen.

Hoe sneller de harde schijf draait, hoe sneller u toegang krijgt tot uw gegevens en deze kunt overbrengen. Momenteel kunnen de beste harde schijven die tegenwoordig op de markt zijn een snelheid hebben van rond de 7200rpm (ronden per minuut). In een spelcomputer wil je niet minder dan dit; anders veroorzaakt het vertragingen tussen het lezen en schrijven van gegevens.

https://www.iiav.nl/

Gerelateerde artikelen

Het leukste speelgoed voor creatieve kinderen!

Een andere toepassing van draadloze communicatie

De impact van interactieve technologie: bezoek een tech museum