ABNY
Woning en Tuin

Hoe kies je de beste houtlijm?

Houtlijm is onmisbaar in iedere gereedschapskist en zorgt voor het snel en eenvoudig maken van houtverbindingen, bijvoorbeeld in de bouw of renovatie. Houtlijm is te gebruiken ter versteviging in combinatie met andere verbindingen, of als op zichzelf staand hechtmiddel. Tijdens de keuze voor de meest ideale houtlijm voor jouw toepassing, is het belangrijk om op enkele punten te letten. Zo moet de houtlijm natuurlijk van hoge kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en een snelle en makkelijke verwerking hebben, zodat jij eenvoudig zelf aan de slag kunt gaan.

Veelzijdig te gebruiken

Houtlijm heeft enorm veel toepassingsgebieden. Met Rectavit Structan Wood vul je bijvoorbeeld eenvoudig gaten op en maak je de mooiste, onzichtbare verbindingen tussen jouw hout. Rectavit Structan Wood heeft als grote voordeel dat het een houtkleurige lijm is die afdichtend werkt en erg veelzijdig te gebruiken is. Dankzij deze houtlijm geniet je van een snelle en uiterst krachtige afwerking. Rectavit Structan Wood is specifiek geschikt voor zichtbare houten lijmnaden, bijvoorbeeld bij kopse- en hoekverbindingen en in verstek.

Een houtlijm voor iedere toepassing

Een ander punt waar je op moet letten is of de houtlijm geschikt is voor jouw toepassing. Zo heb je houtlijm die alleen geschikt is voor binnen, maar ook houtlijm die geschikt is voor binnen én buiten. Rectavit Structan Wood is geschikt voor het verkleven van houten elementen voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Tijdens het maken van de verbindingen zijn geen klemmen nodig, waardoor de lijm ook gebruikt kan worden op verbindingen waar klemmen niet mogelijk is.

Gerelateerde artikelen

De handigheid van een gietvloer

Veel voor weinig met de DAT-Nofer Quality-Pro elektrische boiler

Hoe kan je je woning opvrolijken