ABNY
Aanbiedingen

Alles wat je nodig hebt om heerlijk weg te doezelen

Alles wat je nodig hebt om heerlijk weg te doezelen

Wanneer je weer thuis komt van je werk is niks zo lekker als een ontspannen douche of bad nemen om vervolgens in je heerlijk warme bedje te duiken. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om heerlijk weg te kunnen doezelen na zo’n lange, vermoeiende dag? Dat lees je in deze blog. Lees dus snel even verder!

 

Een duistere ruimte

Veel mensen staan er niet bij stil maar een goed verduisterde ruimte is zeer belangrijk om goed en snel in slaap te kunnen komen. Een donkere omgeving zorgt er namelijk voor dat je lichaam het stofje melatonine gaat aanmaken. Melatonine is een hormoon dat een grote rol speelt in ons slaap- en waakritme. Het zorgt er namelijk voor dat we ons slaperig gaan voelen zodra het donker wordt. Wanneer je slaapkamer te licht is, zal er minder van dit hormoon worden vrijgegeven waardoor je moeite kunt krijgen met het inslapen. Ook het gebruik van beeldschermen vlak voordat je gaat slapen, zoals bijvoorbeeld een computerscherm of het scherm van je smartphone, kan deze aanmaak verstoren. Het beste is dus om minstens een uur voordat je gaat slapen alle beeldschermen aan de kant te doen. Zo heeft je lichaam voldoende tijd om melatonine aan te maken!

 

Behaaglijke temperatuur

Naast een duistere ruimte is ook een behaaglijke temperatuur van belang. Een te koude slaapkamer kan problemen geven met het inslapen en het doorslapen maar ook een te warme ruimte is zeker niet wenselijk. Wanneer je het te warm hebt, kun je gaan liggen woelen waardoor je het nog warmer krijgt. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit het inslapen ontzettend kan belemmeren. Zorg daarom altijd voor een behaaglijke, aangename temperatuur. Bijvoorbeeld door verduisterde rolluiken voor je slaapkamerraam te monteren. Zo houd je de hitte buiten en heb je je kamer meteen goed verduisterd. Twee vliegen in één klap!

 

Goede kwaliteit dekbedovertrekken en hoeslakens

Tot slot doe je er goed aan om te investeren in goede kwaliteit dekbedovertrekken en hoeslakens. Bijvoorbeeld van Cinderella. De dekbedovertrekken, hoeslakens en losse kussenslopen die deze partij aanbiedt, zijn allemaal gemaakt van de beste materialen. Zoals bijvoorbeeld katoen, katoen-satijn en flanel. Ga niet voor een goedkope synthetische variant, want hier krijg je op den duur spijt van. Ook jij wilt toch heerlijk kunnen wegdoezelen?!

 

Gerelateerde artikelen

Hou alle ballen tegen met je keepershandschoenen

Suzuki Leasing

Help, mijn stofzuiger doet het niet meer!