ABNY
Bedrijven

Woonzorg in Apeldoorn; voor wie bieden wij deze zorg aan?

Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Dat blijkt duidelijk uit de achtergronden van de cliënten in onze kleinschalige woonzorg in Apeldoorn. Zij hebben stuk voor stuk te maken met bijvoorbeeld een trauma, een beperking of een stoornis. Een achtergrond waardoor zij in ieder geval bijvoorbeeld niet zelfstandig kunnen leven c.q. wonen.

Jongeren én jongvolwassenen

Vanuit Begeleid Wonen Nederland richten wij ons op zowel jongeren als op jongvolwassenen. Het gaat hierbij niet zomaar om jongeren of jongvolwassenen, maar specifiek om personen met een psychiatrische- of LVG problematiek. Voor hen bieden wij een fijn onderdak, begeleiding op maat en zorg op maat.

Alle cliënten in onze locatie in Apeldoorn hebben meerdere dingen met elkaar gemeen. Eén van de dingen zie de gemeen hebben, is dat ze een passende indicatie voor psychiatrie of LVG hebben. Tegelijkertijd zijn ze ook stuk voor stuk verschillend. Zo heeft elke cliënt bij ons zijn/haar eigen verhaal en zijn/haar eigen achtergrond. Doordat wij begeleiding op maat bieden, spelen wij hier volledig op in. Op deze manier bereiden wij hen voor op een succesvolle terugkeer in de maatschappij.

Onderdak bieden + begeleiding op maat

Met enige regelmaat krijgen wij aanvragen binnen voor personen uit de regio Apeldoorn. We zijn trots om te kunnen melden dat we in 80% van de gevallen de personen binnen 2 weken in onze locatie in Apeldoorn op kunnen nemen. Het eerste doel hierbij is om hen een veilig onderdak te bieden. Een onderdak waardoor ze tot rust kunnen komen, waardoor ze hun leven op de rit kunnen krijgen en waardoor ze weer plezier in het leven kunnen ervaren.

Bij ons blijft het echter niet bij het bieden van een onderdak. Nee, wij bieden ook de perfecte begeleiding en zorg op maat. De focus ligt hierbij op de woordencombinatie ‘op maat’. Alle cliënten in onze locatie in Apeldoorn hebben hun unieke verhaal, waardoor wij ook unieke begeleiding aanbieden. Hier zijn onze medewerkers uitermate voor geschikt; zij hebben veel ervaring en zijn daardoor in staat om de perfecte zorg te bieden.

Zelfredzaamheid en zelfstandigheid

Vanuit Begeleid Wonen Nederland hebben wij één hoofddoel: alle cliënten succesvol voorbereiden op een terugkeer in de maatschappij. Om dit doel te verwezenlijken, richten wij ons op het verbeteren van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Al onze cliënten zijn onwijs gemotiveerd om zelfstandig te kunnen wonen, maar hebben nét dat steuntje in de rug nodig. Dáár zijn wij voor.

Dit alles doen wij bewust vanuit een kleinschalige locatie. Doordat wij de locatie in Apeldoorn zo klein mogelijk houden, zijn wij in staat om persoonlijke zorg en begeleiding te bieden. Ook zijn we hierdoor in staat om onze cliënten een huiselijke sfeer aan te bieden. Een huiselijke sfeer waarin ze zichzelf kunnen zijn en waarin ze aan de terugkeer in de maatschappij kunnen werken.

Overigens gaat ons dit bijzonder goed af. Maar liefst 78% van onze cliënten in Apeldoorn woont op dit moment in een zelfstandige woning. Het is ons doel om dit percentage in de toekomst alleen maar verder te verhogen.

Gerelateerde artikelen

De Beveiligingsite voor uw beveiliging.

Koop de beste cycloon afzuiging

Het maken van een acryl schilderij