ABNY
Woning en Tuin

5 tips voor een opgeruimde tuin om van te genieten

Een tuin heb je om van te genieten. Vooral in de zomer tijdens de lekkere warme dagen. Lekker met een hapje en drankje genieten in de zon. Misschien een zwembad erbij om lekker te poedelen in het water.

Maar een tuin is natuurlijk niet alleen maar genieten. Er zal ook af en toe opgeruimd moeten worden. We hebben geen zin in een rommelige tuin waarbij je over van alles en nog wat struikelt, toch?

Hieronder geven wij je aan paar tips om je tuin op te ruimen en opgeruimd te houden.

Golden Gark

Een hulpmiddel wat je zeker kan helpen om bovenstaand doel te behalen is de golden gark. Met de golden gark kun je scheppen, harken en zeven met een apparaat. Zodoende haal je gemakkelijk bijvoorbeeld het blad uit de tuin. Maar je kunt ook het zand in de perkjes ontdoen van verontreiniging. Zeef het simpel met de golden gark. Het zand guurt er door en komt weer in het perkje terecht en datgeen wat je er uit wilt hebben blijft op de golden gark liggen. Dit kun je vervolgens weggooien in de groene bak bijvoorbeeld. Geinteresseerd? Golden gark waar te koop? Verschillende partijen bieden dit ergonomische tuinproduct aan en voor verschillende prijzen. Het product is veelal hetzelfde overal, dus koop niet de eerste de beste die je ziet, maar ga op onderzoek uit en vergelijk de prijzen. 

Opbergkist

Heb je in je tuin bepaalde losse items liggen of staan zoals speelgoed van je kinderen? Dan is een weerbestendige opbergkist misschien een goed idee. Aan het eind van de dag kun je dan alles netjes daarin doen en is je tuin weer opgeruimd voor de volgende dag. Of nog beter, laat je kinderen zelf hun eigen spullen daarin opbergen. Daar leren ze ook nog eens van.

Tuinhuisje

Een tuinhuisje ziet er mooi uit in je tuin. Daarnaast kun je in het tuinhuisje veel spullen kwijt zodat ze niet in het zicht staan of ergens rondslingeren in je tuin. Denk aan tuingereedschap zoals de hark, de heggenschaar en emmers. Is je tuinhuisje groot genoeg, dan kun je misschien je fietsen er ook nog in kwijt.

Op tijd snoeien

Als je de beplanting en struiken op tijd onderhoud en waar nodig wat terug snoeit, dan voorkom je dat er veel blad in je tuin komt te liggen. Als de takken namelijk verder over je gazon gaan hangen, dan komt het vallende blad automatisch ook verder in je tuin te liggen.

Terras tijdig aanvegen

Zorg dat je minstens een keer per week het terras en overig straatwerk aanveegt. Dit voorkomt dat er veel rotzooi op komt te liggen. Bovendien voorkom je met regelmatig vegen dat er groene aanslag op komt. Ook onkruid tussen stenen en tegels heeft minder kans als je frequent veegt.

Groene aanslag verwijderen

Als er toch groene aanslag ontstaat op het straatwerk, dan is het belangrijk zo snel mogelijk deze in te sprayen met een aanslagreiniger. Eventueel na dit in te hebben laten trekken nog na schrobben met een harde bezem en water om alles er goed af te krijgen.

Onkruid

Komt er onkruid tussen je straatwerk, spuit dan tijdig met een onkruidverdelger. Onkruid is niet mooi om te zien en het kan ook nog is slecht zijn voor de tuiin. Daarom is het altijd goed om eens in de zoveel tijd even de tegels in de tuin en andere plekken na te lopen of er geen onkruid groeit. 

Gerelateerde artikelen

Heb je een makelaar nodig?

Het onderhouden van een zwembad

Huisnummer en naambord, snel in huis