ABNY
Meubels

Met deze vijf functies wordt uw avond op de bank nog relaxter

Met deze vijf functies wordt uw avond op de bank nog relaxter

Er is niets lekkerder dan na het werk op de bank te ontspannen en lekker te eten. Op vrije dagen, ook overdag! Stond de bank vroeger in de “salon” om gasten te ontvangen, tegenwoordig is het een onmisbaar onderdeel van het huis geworden. Hier zit je niet alleen, maar hier lig je ook, en hier ontspan je met een boek of kijk je een film. Woonruimtes waar je je languit kunt uitstrekken en waar je je prettig voelt, zijn een andere reden voor deze trend. Ook daarom heeft dit moderne meubilair een aantal trucs in petto die je niet per se verwacht. De volgende vijf functies maken je avondje op de bank nog relaxter! Op zoek naar betaalbare en duurzame meubelen? Shop dan eens online.

1. Ontspanningsfunctie

Gewoon achterover leunen en ontspannen – geen probleem met de relaxfunctie: Hier kunt u de rugleuning naar achteren kantelen. Maar ook als u langer en meer rechtop wilt zitten, helpt de relaxfunctie u. U hoeft dus geen compromissen meer te sluiten. Stel hem gewoon in zoals u hem nodig hebt.

Tip: Bij een “wandvrije” relaxfunctie is de bank zo geconstrueerd dat u slechts een kleine afstand van de wand nodig heeft om de rugleuning te verstellen. Dit is dus waar u op moet letten als u van plan bent uw sofa zo te plaatsen.

2. hoofdsteun

Het wordt een beetje comfortabeler als u er ook met uw hoofd tegenaan kunt leunen. Moderne sofa’s hebben op verzoek verstelbare hoofdsteunen. Als u de voorkeur geeft aan een vlakke vorm en een gereduceerde uitstraling van de bank, is dat ook geen probleem: Kijk eens rond voor een model waarbij deze steun helemaal kan worden teruggeklapt als hij niet wordt gebruikt. U heeft dan al een bank met een moderne uitstraling die u in het ergste geval toch het comfort van een relaxfauteuil biedt.

3. Voetsteun

Over relaxfauteuils gesproken: Natuurlijk mogen steunen voor de voeten en benen niet ontbreken. Ook die is in moderne sofa’s te vinden, desgewenst zelfs elektrisch verstelbaar. Meer ontspannen en comfortabel kan het niet worden. Afhankelijk van het model is de zitting ook schuin – en dat geeft je dat vakantiegevoel.

Net als bij de hoofdsteunen zijn deze extra’s vaak zo geïntegreerd in het meubelstuk dat je ze in het dagelijks leven helemaal niet ziet.


4. Verstelbare armleuning

Tegenwoordig is een armleuning ook een hoofdsteun als je op de bank gaat liggen. Omdat veel mensen dit graag doen, hebben de fabrikanten hierop ingespeeld: Niet alleen is de vorm van de steun tegenwoordig veel comfortabeler, hij kan vaak ook naar wens in een hoek worden gezet of plat worden gelegd. Zo kunt u ook dit deel van de bank aanpassen aan uw huidige behoeften: soms ondersteunt hij uw arm, soms uw hoofd, en hij ziet er altijd elegant uit.

5. Flexibele zitdiepte

Enerzijds kunt u de zitdiepte gebruiken om de sofa aan uw lichaamsmaten aan te passen. Anderzijds kunt u hem aanpassen aan uw stemming, want we willen niet altijd volledig ontspannen op de bank luieren. Soms willen we er bewust rechtop op zitten.

De zitdiepte wordt bijvoorbeeld aangepast door een uittrekfunctie van het zitkussen of door de rugleuning.

Op zoek naar goedkope banken? Bekijk dan eens de banken van Sumato.

 

https://www.sumato.nl/