ABNY
Financieel

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Welke uitvaartverzekering past het beste bij jouw uitvaartwensen? Je denkt misschien dat een uitvaartverzekering voor iedereen hetzelfde is, maar er zitten wel verschillen tussen de verzekeringen. Een uitvaartverzekering afsluiten is een klus waar je even goed over moet nadenken. Door het beantwoorden van enkele vragen zul je al een heel eind de goede richting in komen bij het afsluiten.

Uitvaartwensen

Zodra je een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat je weet of je begraven of gecremeerd wilt worden en wat je wensen met betrekking tot je uitvaart zijn. Dit is handig om zo het te verzekeren bedrag vast te stellen.

Natuurlijk kun je de verzekering op ieder ogenblik nog aanpassen dus als je niet direct weet wat je wilt, is het ook niet erg, maar het maakt het er wel een stuk makkelijker op.

Bij het afsluiten kan je kiezen voor de kapitaal of de natura uitvaartverzekering. Bij de kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarmee de nabestaanden de uitvaart mee kunnen financieren. Bij de natura uitvaartverzekering betaal je premie om de producten en diensten voor de uitvaart te laten verzorgen.

De meest complete verzekering is de natura verzekering omdat je hierbij zeker weet dat de producten en diensten ook echt geleverd en uitgevoerd zullen worden. Je kunt niet onderverzekerd raken en je nabestaanden hebben bijna niets te regelen voor jouw uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken

Zodra je jouw keuze hebt gemaakt ga je de premie en voorwaarden van de uitvaartverzekering vergelijken. Hierbij zul je merken dat er een groot verschil is tussen de uitvaartverzekeraars. De meeste verzekeraars zijn naast uitvaartverzekeraar ook uitvaartondernemer dus je hebt in zo een geval alles ondergebracht bij 1 onderneming.

Vergelijk ook vooral niet alleen op de premie want al is een goedkope uitvaartverzekering nog zo fijn je wilt dat je uitvaart geregeld wordt zoals jij het graag wenst. Lees daarom ook de voorwaarden goed door voordat je een keuze maakt en een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

 

 

https://www.uitvaartdirekt.nl/