ABNY
Woningen

Een woning kopen in de regio Castellon

Een woning kopen in Spanje is een spannend proces. Vaak ingewikkeld omdat het best een heel groot land is. De regio Castellon is eigenlijk best wel perfect te noemen om een woning te kopen. Deze provincie in de Comunidad Valencia wordt steeds meer bezocht.

Ga je mee met MooiCastellon.nl op ontdekkingsreis?

Men kijkt vaak naar de regio Murcia omdat hier de meeste makelaars gevestigd zijn. Ook het grote aanbod van woningen. Maar hier zijn ook veel toeristen afkomstig uit Noorwegen, UK, Nederland en Rusland.

Perfect klimaat in Castellon

Als je kijkt naar de weersomstandigheden en het klimaat dan zou je eens goed moeten kijken. In het noorden kan het in de winter erg koud zijn. In Zuid Spanje tussen Malaga en Portugal zijn hete en droge zomers. In de winter kan het stormen en veel regenen. Misschien heb je de beelden wel eens gezien op tv, drijvende auto’s en interieur door de straten drijven. 

Provincie Castellon, echt zo gek nog niet!

De provincie Castellon-Valencia blijkt helemaal zo gek niet te liggen. Integendeel! Juist erg fijn en uniek. Omdat de regio om een hoek ligt zorgt dit voor aangename zomers en milde winters. Het hele jaar door een aangename temperatuur en een jas is vaak niet nodig.

Een kleine kans op volgelopen straten en stranden die weggeslagen zijn. Vaak denkt men hoe zuidelijker hoe warmer en beter het weer. Maar houdt het weerbericht eens in de gaten op TV. Het is een fabel. Wij hebben dit zelf al ondervonden.

Voordelige woningen en Prachtige natuur 

De provincie Castellon heeft prachtige natuurgebieden. En veel onontdekte plekken waar je van zult opkijken en echt positief verrast zijn.  De ligging ten op zichte van Valencia is ideaal te noemen en goed te bereizen. Zo ook vanaf het vliegveld gezien. De centrale ligging om een uitje te maken naar bijvoorbeeld Madrid en omgeving is helemaal prima te doen in circa 3,5 uur met de auto.

Huizen uit bankbeslag

Als je kijkt op internet naar woningen dan zul je voordelige woningen tegenkomen. Je zult verbaasd achteroverslaan van het lage aanbod. De prijzen liggen veelal lager dan in Nederland. Zo hebben wij al diverse kennissen en vrienden aan een woning geholpen.

Je zou eens moeten kijken naar een woning uit bankbeslag. Dit kan nog wel eens heel voordelig uitvallen. Op die manier hebben wij een huis gekocht van de bank voor een veel lagere prijs dan de vraagprijs.

Wijnstreek

Voor heerlijke wijnen kan je in Castellon zeker terecht. Hier zijn diverse bodega’s te vinden waar wijn geproefd kan worden. In sommige bodegas kan je eveneens overnachten.

Bekende wijnen zijn Cabernet, Chardonnay en Pinot Noir. Er is zelfs een wijnroute te maken door de provincie.

 

Nog meer voordelen wonen in Castellon:

 • Goedkopere belastingen
 • Spaanse tradities en feesten
 • Woningen een stuk goedkoper dan in commerciële gebieden
 • Eten, drinken e.d. goedkoper
 • Minder criminaliteit (bijna laagste van Spanje)
 • Lokaal Spaans eten. Geen commerciële rommel.
 • Rustiger op de stranden, restaurants en winkels
 • Vliegveld Valencia in de buurt
 • Omringd door natuurgebieden
 • Olijfgaarden en Bodega’s 
 • De rust… en drukte kan je opzoeken in een stad als Valencia of Castellon
 • Divers aanbod woningen in diverse prijsklassen
 • Prachtige stranden met zand of kiezels

Kunnen wij helpen?

Er zijn dus zoveel redenen om op te noemen waarom je naar de regio Castellon moet komen. Zelf op ontdekkingstocht gaan om dit te ondervinden.                             

Misschien kunnen wij jou helpen met de zoektocht? Omdat wij hier al jaren komen weten wij van de hoed en de rand.

MooiCastellon kan voor jou een woning bezichtigen, helpen met een afspraak bij de notais, de kadastrale gegevens opvragen. 

https://www.mooicastellon.nl/redenen-om-een-huis-te-kopen-in-de-regio-castellon/

Gerelateerde artikelen

Beste kleuren op type vloer: tegel

Razendsnel warm water met een elektrische boiler.

Wel of geen makelaar inschakelen?