ABNY
Mode en Kleding

Maak ruimte voor roze

Maak ruimte voor roze

Roze is een lieve romantische kleur, maar kan ook confronterend vrouwelijk zijn. Hoe het ook zij; het is dé kleur van 2022. Kies je voor een roze outfit dan ben je helemaal hip & happening en straal je een flinke portie positiviteit uit. Wie wil dat nou niet. 

Roze blijkt een mode-hit te zijn. Of je daarvoor moet wachten tot de zomer zijn intrede doet? Niet als je kiest voor het roze dat tegen paars aan schuurt. Het ietwat donkere roze kan uitstekend in de winter en in het voorjaar gedragen worden. Think pink blijft als een paal boven water staan. 

Bubbelgumroze, biggetjesroze, fuchsiaroze

Volgens kledingexperts gaat het om bubbelgumroze en fuchsiaroze, waarbij die laatste dus richting dat paars gaat en de eerstgenoemde richting biggetjesroze. Reuze vrouwelijk, ontiegelijk romantisch. Een roze rok met een bruine trui: top! Een roze Kipling tas op de rug, en gaan. De hemel breekt open als we allemaal zouden kiezen voor roze in plaats van het alledaagse kaki, grijs en donkerblauw. Om over zwart maar niet te spreken, alhoewel een diepzwarte schooltas heren, prima bij een roze outfit past. 

Ook barbie komt er goed vanaf als we het over roze hebben, maar of we daar een voorbeeld aan moeten nemen? Wie in een complete roze outfit durft heeft lef, dat is een ding dat zeker is. Het kan dus zeker wel en zelfs in schoenen is tegenwoordig een flinke portie roze verwerkt. Dus je complete outfit kan roze zijn, inclusief een rugzak Eastpak met roze details. Niet te versmaden, zo’n combi! 

Roze is een welkome kleur in de verharde maatschappij

Blijkt roze ook nog eens voor zachtheid te staan en dat kunnen we in deze tijd wel gebruiken. Laat het daarom als kleur in de verharde maatschappij een rol spelen. Misschien komen we dan blijer thuis, voelen we meer verbinding en gaan we met meer respect met elkaar om. Kan roze dat allemaal bewerkstelligen? Niet helemaal natuurlijk, maar een roze outfit doet wel een goeie duit in het zakje als we de wereld een beetje mooier willen maken. 

Mocht je nog twijfelen over de kleur, dan moeten bovenstaande aspecten je toch over de streep helpen. Maak ruimte voor roze en ga ervoor. Je wordt er een blijer mens van en daarmee je omgeving ook. Straal!

 

Gerelateerde artikelen

Werkoverhemden

Zwemkleding grote maten voor heren

Hoe kiest u het perfecte juweel?