ABNY
Gezondheid

Meditatie en de wonderen van spiritualiteit

Bach bloesem is één van vele middelen die je kunt gebruiken om je innerlijke zelf te ontdekken. Jezelf ontdekken is iets wat de mensheid al vele jaren doet. Over het algemeen kun je zeggen dat er een paar stromingen zijn in de wereld die je kunt volgen om jezelf te ontdekken. Westerse spiritualiteit is niet echt goed ontwikkeld en is meer gericht op filosofie en religie wat verder een soortgelijke rol uitvoert als spiritualiteit maar best wel verschilt van wat we verstaan onder spiritualiteit zoals het gedaan wordt in het oosten. In Azië hebben ze een veel betere manier om spiritualiteit te doorgronden en hebben ze het ook veel beter ontwikkeld dan hier.

Hoe het oosten jouw innerlijke geest opent

In het oosten hebben ze het vaak over Chakra’s. Je hebt misschien deze dingen wel voorbij zien komen. De chakra’s zijn vrij populaire dingen in popcultuur en gewoon cultuur in het algemeen. Je ziet chakra’s bijvoorbeeld in Avatar: The Last Airbender waar de hoofdpersoon Aang al zijn chakra’s moet openen zodat hij de avatar trance vrijwillig kan betreden. Dit gaat jammer genoeg mis omdat Aang de laatste chakra niet kan openen. Het lukt niet omdat hij daarvoor alle liefde en vriendschappen moet loslaten en dat lukt de jonge avatar gewoon niet. Door de chakra’s te openen zorg je ervoor dat je meer innerlijke rust hebt en kun je beter de dag door.

Spiritualiteit in de moderne wereld

Dankzij de modernisering en urbanisering van de wereld kun je vandaag de dag best wel gemakkelijk verschillende spirituele stromingen organiseren. En de kwaliteit van moderne media helpt hierbij enorm. Een halve eeuw geleden moest iemand misschien wel helemaal naar India toe vliegen om te kunnen leren over chakra’s op een inhoudelijk verantwoordelijke manier. Nog langer geleden en de meeste mensen wisten niet eens dat chakra’s bestaan in de eerste plaats. Alleen de meest dappere reizigers konden hun chakra’s openen zodat ze innerlijke vrede kunnen vinden. Maar op dit moment kan ik wel duizenden verschillende filmpjes bekijken vanaf mijn telefoon om mijn chakra’s te openen en naar India toe vliegen is alleen maar makkelijker geworden.

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten als je kiest voor een bovenooglidcorrectie

Douchen met een handicap: wat zijn je opties?

De E-sigaret