ABNY
Bedrijven

De mooiste videoproducties in Den Haag

Videoproducties Den Haag zijn altijd een klein beetje anders dan op andere plekken. Je kunt er mooi opnames maken van alle politici die op de fiets naar het werk toe gaan. Elke stad is uniek. Is het eigenlijk ook niet gek dat Den Haag niet de hoofdstad is? Waarom moet Amsterdam de hoofdstad worden genoemd? Waarschijnlijk omdat in het verleden het de plek was waar alle belangrijke mensen zaten die de grote beslissingen namen maar dat leidt tot een interessante gedachte. Moeten we zo nu en dan opnieuw bekijken welke steden onze hoofdsteden zijn? Dat kan interessante gevolgen hebben.

Verzet je tegen de verroesting

Iedereen weet dat de gemiddelde politicus op zijn best sluw is en op zijn ergst compleet amoreel. Maar wat is eigenlijk de reden dat politici vaak zo slecht zijn in hun vak en zo vaak bezig zijn met geheime vergaderingen en mensen in de rug steken? Het heeft alles te maken met macht en geld. De politieke top wordt direct of indirect beheerst door een paar mensen die er al tientallen jaren zitten. Ze hebben alle macht en bepalen wie er verder nog macht krijgt. Dat is eigenlijk een heel erg groot probleem waar we iets aan zouden moeten doen.

Verplaats of vervang de top

Er zijn twee oplossingen en beide zijn relatief radicaal. De makkelijkste oplossing is om elke zoveel tijd, afhankelijk van de context de top of leden van een organisatie te vervangen. Hierbij is het vooral belangrijk dat de topmensen vervangen worden. Voor de gewone mensen die achter een bureau zitten kun je waarschijnlijk gewoon een evaluatie doen die haalbaar moet zijn. Het gaat immers hier niet om je kwaliteit perse maar om je ethiek. Dat is waar het steeds mis gaat in de politiek. Ethiek wordt simpelweg vergeten. De tweede oplossing is om de zoveel tijd het politieke centrum in een andere stad te plaatsen. Die is een beetje moeilijker en zal waarschijnlijk niet gedaan worden.

Gerelateerde artikelen

Het compleet inrichten van een bezoekerscentrum

Hoe techniek de toekomst van mechanical engineering verandert

Acceptance and commitment therapy in Amsterdam