ABNY
Zakelijke dienstverlening

6 manieren om jouw eerste animatie video tot een mislukking te maken

6 manieren om jouw eerste animatie video tot een mislukking te maken

Wanneer je besluit om animatie video in te zetten voor je bedrijf komt er veel op je af. Alles moet kloppen om je klant te overtuigen met jou in zee te gaan. Animatie video is flexibel en veelzijdig, waardoor het uitermate geschikt is om met klanten te communiceren. In dit artikel delen we6 manieren waarop je jouw eerste animatie video laat mislukken.

Fout 1: Niet weten wat je wilt bereiken

Elke goede animatie video heeft één specifiek doel. Als je niet weet wat je wilt bereiken, zal het resultaat teleurstellen. Weet dus wat je doel is.

Fout 2: Er is geen emotie te bekennen

Emotie is een krachtige motivator. Als jouw animatie video op geen enkele wijze een emotie bij je kijker oproept, zet het de kijker niet aan tot (de door jou gewenste) actie.

Fout 3: Geen, of zwakke, call-to-action

 Als je animatie video geen call-to-action heeft, klikt de kijker door naar het volgende filmpje. Maar als je hem of haar een duidelijke call-to-action geeft, voelt de kijker zich uitgenodigd om deze actie uit te voeren. Maak het je kijker makkelijk, wees duidelijk over de volgende stap.

Fout 4: Je teveel druk maken over de speelduur

De speelduur van je animatie video moet een afgeleide zijn van je doel en je boodschap. Geen harde eis. Als je jouw animatie inkort enkel en alleen om de speelduur te beperken, ontkom je er niet aan belangrijke informatie te schrappen. Dat brengt je kijker alleen maar in verwarring.

Fout 5: Verkeerde woordkeuze

Soms kun je met de verkeerde woordkeuze je boodschap ondermijnen. Zo zagen we recent een organisatie met als missie: “Wij proberen de natuur te beschermen”.  Een andere, vergelijkbare organisatie, zei over zichzelf: “Wij beschermen de natuur”. Dat laatste is veel krachtiger en succes-minded dan de eerste (die proberen het wel, maar ach…lukt het ook?)

Fout 6: Een explanimation beschouwen als kostenpost, in plaats van een investering

Ja, een explanimation zoals bij Donker Media kost geld. Maar beschouw dit als een investering. Met een goede explanimation haal je mensen over de streep en maak je van bestaande klanten een ambassadeur. Door het te zien als investering focus je op de baten. Beschouw het als een kostenpost en je enige focus is om het zo goedkoop mogelijk te doen, zonder oog voor het rendement.