ABNY
Bedrijven

Zelf een matras reinigen

Matras omkeren

Het beste is om je matras iedere 3 maanden om te keren. Draai hierbij niet alleen de matras om, maar zorg er ook voor dat je hem draait, zodat het voeteneinde nu bij het hoofdeinde ligt.

Luchten

Lucht je slaapkamer iedere dag minimaal een uur. Zorg hierbij dat de matras vrij is en dat er genoeg licht binnenkomt.

Opfrissen

Wanneer je de matras op wil frissen kun je er wat soda overheen gooien, om deze een uurtje later weer op te zuigen. De soda zuigt alle bacteriën in de matras op.

Oude vlekken

Bloedvlek

Een bloedvlek kun je het beste zo snel als mogelijk verwijderen. Wanneer deze opgedroogd is (wat al vrij snel gebeurd) krijg je hem vrijwel niet meer er uit. Een bloedvlek krijg je er het beste uit met een beetje shampoo en een goede hoeveelheid warm water. De samenstelling waar je het beste rekening mee kunt houden is een scheut shampoo per half glas water. Pak een doekje en dip deze in het mengsel. Verwijder de vlek daarna met een deppende beweging. Zodra de vlek van het water is opgedroogd zul je zien dat de bloedvlek verdwenen is.

Koffievlek

Zodra je met koffie morst op een matras kun je er het beste direct keukenzout overheen gooien. Op deze manier voorkom je dat de koffievlek vele malen groter wordt en zorg je ervoor dat hij minder zichtbaar is. Hierna kun je met een klein beetje water en soda de vlek wegpoetsen.

Urinevlek

Een urinevlek is erg vervelend, maar gelukkig snel op te lossen. Het beste kun je soda met azijn of warm water gebruiken. Net als bij de bloedvlek dip je een doekje in het mengsel en verwijder je de vlek hierna met een deppende beweging.

Matras laten reinigen

Soms zijn vlekken te hardnekkig, of wens je dat je matras eens een keer echt goed gereinigd wordt. Dan kun je het beste een matras reinigen bij een specialist. Zij hebben alle spullen en schoonmaakmiddelen in huis en zijn ook nog eens veel sneller klaar.

https://banklatenreinigen.com/matras-laten-reinigen/

Gerelateerde artikelen

Warmtepompen van Soloya te Lommel

Huur een mobiele douche

Je webshop laten groeien