ABNY
Image default
Bedrijven

Auto huren in Limburg

Limburg is één van de meest mooie provincies van Nederland. Vooral het zuiden staat bekend om haar heuvels en mooie auto- en motorroutes. Daarnaast staat de provincie ook bekend om het bourgondische eten, elk groepje dorpen heeft haar eigen streekgerechten. Het grootste gedeelte van het heuvelland heb je zonder tussenstops binnen één dag gezien.

Mergellandroute

De mergellandroute is de bekendste route door het heuvelland, je ziet alle hoogtepunten. Deze route loopt van het drielandenpunt in Vaals tot aan de bekende hoofdstad Maastricht. De route is 110 kilometer lang en loopt vooral over rustige wegen, op deze manier kun je genieten van de mooie natuur met op elke heuveltop een ander adembenemend uitzicht. Naast de natuur leer je ook de bourgondische Zuid-Limburgse cultuur kennen door te stoppen in de gezellige dorpjes. Voorbeelden van deze dorpjes zijn Slenaken, Epen en Valkenburg. Elk dorpje heeft zijn eigen vele terrassen met eigen unieke streekgerechten. De route start officieel in Maastricht, maar het is mogelijk om op elk punt binnen de route te starten. De mergellandroute is bij meerdere toeristenpunten te verkrijgen.

Start in Venlo

Omdat je zonder tussenstops vrij snel door het heuvelland heen bent kun je het beste wat hoger in Limburg beginnen. Een mooi startpunt om te beginnen is Venlo. Wanneer je vanuit een ander land of punt in Nederland komt kun je het beste een auto huren in Venlo. Een ander voordeel van start vanuit Venlo is dat je de bekendere steden die wat hoger liggen in Limburg ook nog mee kunt pakken. Denk bijvoorbeeld aan de stad Roermond, deze heeft een authentiek centrum met veel leuke terrasjes. Naast het centrum is er ook een outlet centrum. In dit outlet centrum zijn meerdere unieke winkels te vinden waar je duurdere merkkleding kunt krijgen. Naast de winkels zijn er ook meerdere lunchzaakjes en een bioscoop.

https://autoverhuurdemulder.nl/auto-huren-venlo/