ABNY
Kinderen

Hoeveel moet een pasgeboren baby eten?

Als het gaat om het voeden van een pasgeboren baby, is het uitzoeken hoeveel ze moeten eten vaak het meest uitdagende deel. Je pasgeboren baby zal waarschijnlijk elke twee tot drie uur willen eten. Ze zijn meesters in de mini-maaltijd en zullen niet veel in één keer eten. U kunt echter een paar richtlijnen volgen om de voedertijd beter beheersbaar te maken. Je kunt proberen ze zes tot acht keer per dag te voeren, met een maximum van acht.

Je kunt het hongerniveau van je baby gebruiken als je gids voor wanneer je je pasgeborene moet voeden. Het is belangrijk om je baby wakker te maken als hij of zij er slaperig uitziet en probeer binnen 24 uur acht of meer voedingen te geven. Je moet er altijd naar streven om je pasgeborene 20 tot 30 minuten te voeden, afhankelijk van of je pasgeborene al dan niet kronkelt.

Tijdens deze eerste dagen moet je je baby minstens drie flessen per dag geven.

De eerste paar dagen na de geboorte heeft je pasgeborene ongeveer 6 tot acht natte luiers en 3 tot vier stoelgang. In deze tijd mag uw pasgeborene slechts een half ons formule consumeren. Daarna drinkt hij of zij tussen de één en twee ons per voeding. Tegen twee weken eet een pasgeborene tussen de vier en zes ons per dag. Tegen de tijd dat hij of zij zes tot acht maanden oud is, kan uw baby tot 32 oz formule per dag consumeren.

Tegen negen maanden zou je baby drie tot vier keer per dag borstvoeding moeten geven. Ze kunnen ook flesvoeding krijgen. Na 10 maanden moet u beginnen met het aanbieden van drie tot vier ons formule bij elke voeding. Tegen zes maanden zal je baby drie tot vier keer per dag borstvoeding geven en ongeveer 24 gram melk of formule drinken. En met een jaar kun je beginnen met het geven van vast voedsel aan je pasgeborene.

De eerste paar dagen van het leven zijn een cruciale tijd voor een pasgeborene. Het is niet ongewoon voor een pasgeborene om een paar kilo te verliezen. Het is normaal dat je pasgeborene tussen de zeven en 10 procent van zijn gewicht verliest. Op dit punt moet uw baby minstens één tot twee ons per voeding eten. Tegen de derde week zou de baby elke dag ongeveer drie tot vier ons moeten eten.

Tegen de vijfde maand zou je baby ongeveer vier ons melk moeten eten. Tegen tien dagen oud is de maag van je baby zo groot als een golfbal, dus twee ons melk is voldoende. Je kunt meten hoeveel melk je baby nodig heeft door zijn gewicht met tweeënhalf te vermenigvuldigen. Als je baby acht kilo weegt, moet je beginnen met het aanbieden van een voeding.

Bekijk hier onze blog over baby’s

Gerelateerde artikelen

Leuke cadeautjes voor kinderen tijdens de feestdagen

Kinderopvang in IJsselmonde

Tafelzeil zo handig met kleine kinderen