ABNY
Image default
Dieren

Chip kat registreren is belangrijk voor je huisdier

Het maakt niet uit of je kat regelmatig buiten is of liever binnen blijft. De chip kat registreren is erg belangrijk om te zorgen dat je je kat altijd terugvindt als deze verdwaald op straat. Een chip kat registreren betekent dat je kat een chipnummer krijgt waarna je de chip van de kat registreert in een databank. Jouw gegevens zijn vanaf dan gekoppeld aan die van je kat. Door de chip kat registreren kan iedere dierenambulance, asiel en dierenarts binnen Nederland de chip uitlezen en zo weet je zeker dat je kat altijd weer thuiskomt.

Chip kat registreren biedt vele voordelen

De chip kat registreren biedt jou als baasje van je trouwe viervoeter de garantie dat je binnen- of buitenkat altijd teruggevonden kan worden in een landelijke database. Door de chip kat registreren zorg je ervoor dat iedereen altijd op de hoogte is dat de kat van jou is en niet dakloos is, maar waarschijnlijk per ongeluk is verdwaald. Ook als je geliefde huisdier een ongeluk krijgt en geopereerd moet worden kan een dierenarts jou altijd bereiken als baasje zijnde. Zo weet je zeker dat je jouw binnen- of buitenkat nooit meer uit het oog verliest.

Een penning met naam

Behalve de chip kat registreren kan je er ook voor kiezen om je kat een halsbandje om te geven met zijn naam en jouw telefoonnummer. Zo hoeft de chip van je kat niet eerst uitgelezen te worden met een speciaal apparaat en kan er makkelijker direct contact met jou als eigenaar opgenomen worden als er iets met je geliefde huisdier gebeurt. Een penning voor aan de halsband van je kat kan je vaak gemakkelijk aanvragen via dezelfde website waar je ook de chip van je huisdier registreert. Op zo’n website kan je in de databank eenvoudig je persoonlijke gegevens aanpassen mochten deze in de tussentijd gewijzigd zijn. Let er wel dat als je jouw huisdier mee naar het buitenland neemt de databases niet in ieder land toegankelijk zijn.

 

https://www.petlook.nl/kat-registreren/