ABNY
Gezondheid

Waar let je op bij een burn-out?

 

Heb je het gevoel dat je niet meer lekker in je vel zit? Ben je altijd druk in je hoofd? Dan kan het heel goed zijn dat je in een burn-out zit. In deze blog laat ik zien waaraan je een burn-out kunt herkennen. Herken jij je in één van de volgende punten? Neem dan direct contact op met een burn-out coach om je te helpen. Hoe langer je wacht, hoe langer de klachten blijven.

Veel lichamelijke pijn

Door chronische stress staat je lichaam constant in de fight-or-flight modus. Dit betekent dat je lichaam niet lekker functioneert omdat er adrenaline door je lichaam heen stroomt. Je organen functioneren minder goed en afvalstoffen kunnen minder goed afgevoerd worden. Daardoor ga je fysieke ongemak ervaren en zul je uiteindelijk pijn gaan ervaren.

Moe, moe en nog eens moe

Je bent heel moe. Soms kun je wel 12 uur slapen en wordt je de volgende ochtend nog steeds uitgeput wakker. Eigenlijk ben je hele dag door moe. Je lichaam is op en uitgeput. Een duidelijk signaal van een burn-out.

Angstig

Je bent vaak angstig en soms heb je misschien wel last van paniekaanvallen. Dit is een heel duidelijk signaal dat je direct rust moet nemen.

Je bent snel geïrriteerd

Je hebt een kort lontje en er hoeft maar iets kleins te gebeuren of je bent al geïrriteerd. Je lichaam en geest kunnen weinig verdragen.

Hoofdpijn

Het hebben van hoofdpijn is een duidelijk signaal dat je teveel stress ervaart. Je mind heeft de tijd nodig om prikkels te verwerken, maar dat lukt niet. Daardoor krijg je hoofdpijn.

De bovenstaande punten zijn duidelijke signalen van een burn-out. Herken jij je hier in? Neem dan direct contact op met een burn-out coach om je te laten helpen.

https://nickdewaard.nl/burn-out-coach-schagen/

Gerelateerde artikelen

Snelle koolhydraten en acne

Anti snurkbeugel: dé oplossing tegen snurken

Manueel therapeut Alkmaar bij pijnklachten