ABNY
Bedrijven

Je webshop laten groeien

Jaarlijks wordt er steeds meer online gewinkeld, hierdoor is er ook een gigantisch aanbod aan webshops. Het opzetten van een online bedrijf is relatief gemakkelijk, ten opzichte van een bedrijf in de echte wereld. Echter is het niet eenvoudig om een online bedrijf te laten groeien. In deze blog gaan we een aantal punten geven om je webshop te laten groeien.

Optimaliseer de webshop

De presentatie van de website is het eerste wat een klant zal opmerken. Jouw website is je winkel dus het moet de klant ook op een bepaalde manier beïnvloeden. De website moet dus een goede aantrekkingskracht hebben, gemakkelijk en overzichtelijk zijn en gebruiksvriendelijk. 

Focus op SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zou een primaire doelstelling van jouw webshop moeten zijn. Om de producten vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google, is investeren in SEO cruciaal.

Naast SEO kun je ook betaalde advertenties tonen in Google, dit zal er voor een bepaalde tijd voor zorgen dat jij meer bezoekers op je website krijgt, waardoor je dus meer producten kunt verkopen. Het nadeel aan deze methode is dat, zodra de advertentie verloopt, de bezoekers zullen afnemen.

SEO is nodig voor de langere termijn, je zult niet meteen resultaat kunnen meten. Maar als je een goede autoriteit hebt opgebouwd, zal je wel sneller en langer een hoge positie in Google behouden.

Het belang van de email lijst

De meeste bezoekers zullen nooit terugkeren. Tenzij ze hun email adres achter laten, je kunt dan namelijk nog contact met ze opnemen. Je kunt dit doen door mensen korting aan te bieden als zij zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Je kunt zo vaak als je wilt een nieuwsbrief versturen naar je email contacten. Je kunt hier bijvoorbeeld speciale aanbiedingen of de maandelijkse catalogus in delen. Dit zal mensen terug drijven naar jouw webshop.

Webshop fulfilment

Er komt veel op je af als je een webshop gaat beginnen. Om je te kunnen focussen op de vindbaarheid van je webshop, kun je kiezen voor webshop fulfilment. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken dat de klanten hun producten op tijd in huis hebben, en waar je al die voorraad gaat neerzetten. Dit maakt meer ruimte vrij voor marketing en het binnenhalen van nieuwe klanten.

https://we-fulfil.nl/

Gerelateerde artikelen

Sintrex de Poppe regelt uw internationale transport pas echt professioneel

Voor originele en betaalbare VW onderdelen ga je naar Paruzzi

Verschillende banen in de zorg