ABNY
Gezondheid

Traagschuim hoofdkussens: Alles wat u moet weten

Traagschuim hoofdkussens: Wat u moet weten

Sommige mensen brengen een derde van hun leven slapend door. Een van de belangrijkste dingen die een goede nachtrust kunnen maken of breken, is uw kussen.

Een Traagschuim kussen is populair en kan u aanspreken als u op zoek bent naar een alternatief voor traditionele kussens. Maar kunnen ze uw hoofd en nek meer steun geven, en helpen ze u beter te slapen?

 

Wat is traagschuim?

Traagschuim wordt gemaakt van polyurethaan. Dit is een soort plastic dat u in verschillende producten vindt, zoals sofa’s, matrassen, isolatiemateriaal en sprayschuim. Het dankt zijn naam aan het feit dat het onder druk van vorm kan veranderen, maar naar zijn oorspronkelijke vorm terugkeert als de druk weg is. Hierdoor kan het zich aanpassen aan uw individuele vorm en geeft het u extra ondersteuning voor hoofd en nek.

 

Voordelen van een traagschuim kussen

De ondersteuning die een traagschuim kussen u biedt, helpt u te slapen in de beste houding voor uw wervelkolom: een houding die de natuurlijke kromming van uw halswervelkolom ondersteunt. Deze bestaat uit de eerste zeven botten die samen uw nek vormen.

Om u hierbij te helpen, bestaan er traagschuim kussens in verschillende vormen en maten, van de traditionele gezwollen rechthoeken tot een gebogen orthopedisch model dat ontworpen is voor rug- en zijslapers.

Als u op uw rug slaapt, zorgt de zwaartekracht ervoor dat uw lichaam gecentreerd blijft op uw ruggengraat en dat de banaanvormige curve van uw nek intact blijft. Als u een rugslaper bent, zeggen deskundigen dat u een kleine, afgeronde nekrol moet gebruiken om uw nek te ondersteunen en een platter kussen om de rest van uw hoofd te ondersteunen. U kunt dit doen door een paar verschillende soorten kussens te combineren, of door een voorgevormd traagschuim kussen te gebruiken.

Voor zijslapers moet het kussen onder uw nek hoger zijn dan onder uw hoofd. Als u op uw zij slaapt, wilt u uw kin recht vooruit houden in een neutrale positie.

Maar sommige mensen drukken hun kin in een foetushouding. Dit dwingt uw hoofd naar voren en kan pijn veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat een voorgevormd traagschuim kussen kan helpen om uw kin in de juiste houding te houden.

Als u vaak in het vliegtuig of in de auto slaapt, kan een hoefijzervormig traagschuim kussen uw nek ondersteunen zodat deze niet oncomfortabel ver naar één kant zakt. Zorg er wel voor dat het niet te hoog achterin ligt, anders duwt het uw hoofd naar voren als u in slaap valt.

 

Wie moet geen traagschuim hoofdkussen gebruiken

Mensen die het warm hebben als ze slapen: Sommige traagschuim kussens kunnen warmte vasthouden of warmer worden als u erop ligt. Sommige mensen zeggen dat ze er zweterig van worden. Als u een warme slaper bent, houd hier dan rekening mee.

 

Mensen die gevoelig zijn voor rookgassen: In sommige traagschuimproducten zitten chemische stoffen die VOC’s worden genoemd, of vluchtige organische stoffen. Deze chemicaliën kunnen een onaangename geur verspreiden als het kussen nieuw is. Dit heet ‘off-gassing’. Sommige mensen kunnen extra gevoelig zijn voor deze geur. Dit kan leiden tot ademhalingsproblemen, hoofdpijn, misselijkheid, irritatie van ogen en keel, of astma. De geur zou na een paar dagen of een week moeten verdwijnen in een goed geventileerde ruimte. U kunt ook zoeken naar merken met het label “Lage VOCs of gifstoffen”.

Wilt u meer weten over het traagschuim kussen of een ander kussen bekijken? Neem gerust hier een kijkje: https://slaaponline.nl

Gerelateerde artikelen

Ongewenst zwanger?

Verkleining van littekens

Wat kan ik doen met cannabisolie?