ABNY
Dieren

Een nieuwe huisdier

De meeste mensen vinden het leuk om een huisdier te hebben, er bestaan verschillende soorten huisdieren die je in huis kan nemen. Je hebt mensen die honden hebben, katten, cavia’s, spinnen, vogels, er zijn zelfs mensen die een slang als huisdier hebben. Maar goed, hier gaan we het hebben over het nemen van een hond als huisdier. Ga je een hond kopen en is dit je eerste keer? Lees dan zeker verder!

Soorten

Zoals de meeste wel weten bestaan er tal van soorten honden, je hebt pitbulls, Mechelse herders, Labradors, buldogs en noem maar op. Het soort dat je neemt is van persoon tot persoon verschillend, sommige willen een klein rustig hondje en sommige kiezen voor een grotere hond. Het uiterlijk van een hond speelt ook bij de meeste keuzes een rol, vaak qua kleur, grootte, soort haren dat ze hebben, etc. Wanneer je klaar bent om een hond las huisdier te nemen dan heb je vaak al een idee in je hoofd wat voor soort je wilt nemen, dit om de aankoop te versnellen en om met zekerheid te stappen naar het dierenasiel of dierenwinkel.

Voorbereidingen

Voordat je stapt naar het dierenasiel of de dierenwinkel koop je alvast wat spullen zodat je al voorbereidt bent en je hond al goed terecht is. Het belangrijkste dat je het best eerst aankoopt is een slaapzak voor je hond, hondenvoer, bakjes om het voer in te doen, een borstel (als je kiest voor een harige hond), een plasmatje (voor pups). Je kan ook alvast wat speeltjes kopen om de hond mee te laten spelen zodat hij of zij zich niet verveelt.

Sterilisatie

Kies je voor een teefje, maar wil je dat ze geen pups krijgt? Dan ga je best je hond laten steriliseren. Je kan je een sterilisatie voor je hond in Eindhoven laten doen, er zijn verschillende dierenartspraktijken die de sterilisatie voor de hond in Eindhoven doen. Je neemt vooraf wel een afspraak bij de praktijk en gaat vervolgens voor de sterilisatie van je hond in Eindhoven naar een dierenarts of dierenziekenhuis.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/sterilisatie-hond-eindhoven/

Gerelateerde artikelen

Wel of geen dierenverzekering, hoe maak je deze beslissing?

De voordelen van een knaagdier

Hoe je je best kan voorbereiden tegen ongedierte in de winter?