ABNY
Woning en Tuin

Badkamer schimmel? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken

Last van zwarte plekken op het plafond, op de muur of op andere plekken in de badkamer? Of ruik je een vreemde aarde geur in de badkamer? Dan heb je waarschijnlijk last van schimmel in de badkamer. Helaas is badkamer schimmel een veelvoorkomend probleem in elk huishouden. Uiteindelijk zal iedereen er wel is mee te maken krijgen. De vraag is waarom krijgt iedereen hier mee te maken? Deze vraag beantwoorden we in deze blog. Verder worden er ook nog enkele tips gegeven om schimmel te voorkomen en te verwijderen.

Meest voorkomende oorzaken

De badkamer is dé plek in het huis waar schimmel het vaak voorkomt. Dit heeft te maken met zogenaamd condensatievocht en weinig ventilatie. Bij het douchen, in bad gaan of bij de kraan gebruiken komt damp van het warme water vrij. Als deze damp niet snel weg kan zal dit zich gaan nestelen op verschillende plekken in de badkamer. De muren, het plafond en andere plekken worden nat en dit is de grootste oorzaak van schimmel.

Ondanks dat dit een grote oorzaak is betekent dit niet dat je minder hoeft te douchen of niet meer in bad mag. De condensatievocht moet een weg hebben om uit de badkamer te verdwijnen. Dit doe je door goede ventilatie. Dit kan ventilatie zijn door een raam die open staat, maar je kan ook met mechanische ventilatie het probleem op lossen. Als je klaar bent in de badkamer wordt dus aangeraden om een raampje open te zetten. Zo kan langzaam de waterdamp verdwijnen.

Een ander veel voorkomende oorzaak voor badkamer schimmel is lekkage. Het kan zo zijn dat de wasbak, de douchbak of zelfs het bad lekt. Dit kan resulteren in schimmel in bepaalde randen. Ook kan een lekkage van de buitenmuren schimmelvorming veroorzaken. Dit valt moeilijker op te lossen.

Badkamer schimmel verwijderen

Is het voor jou te laat en is er schimmel ontstaan? Dan zal je dit zo snel mogelijk moeten verwijderen. Badkamer schimmel verwijderen kan je zelf doen met schoonmaakmiddelen en bijvoorbeeld azijn of chloor. Toch wordt aangeraden om schimmel te laten verwijderen door een professional. Een professional, zoals Lavosreiniging, pakt de schimmel bij de oorzaak aan en dit zorgt ervoor dat de schimmel in de toekomst niet meer terugkomt. Als je er voor kiest om zelf de schimmel te verwijderen wordt vaak de oorzaak niet aangepakt en verwijder je eigenlijk maar tijdelijk de schimmel.

Nogmaals willen wij Lavosreiniging noemen. Dit is een schoonmaakbedrijf die gespecialiseerd is in schimmel verwijderen. Je kan hier vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit betekent dat je er altijd nog vanaf kan als je het niet eens bent met de prijs.

Badkamer Schimmel

Badkamer schimmel voorkomen

Voor in de toekomst is het beste om de schimmel te voorkomen. Dit doe je dus door goede ventilatie, maar er zijn ook andere zaken die je kan ondernemen. Ten eerste is regelmatig schoonmaken een aanrader. Dit heeft vooral te maken met de kitranden van bepaalde badkamermeubels. Door dit regelmatig schoon te houden maak je de kans op schimmelvorming een stuk kleiner.

Verder wordt ook afgeraden om natte handdoeken op te hangen in de badkamer. Natte handdoeken brengen ook vocht met zich mee. Als je de natte handdoeken ophangt in de badkamer kan je dit het beste doen bij een raam. Zo verdwijnt de vocht zo snel mogelijk uit de badkamer. Dit geldt ook voor kleding dat net gewassen is.

Gerelateerde artikelen

hoe gaat u om met wanbetalers – incassobureau pro

Waarom Wandlampen?

Een boxspring verdient een goed topmatras