ABNY
Beauty en verzorging

De juiste SPF factor in zonnebrandcrème

Als je kijkt naar de verschillende soorten zonnebrandcrème en de verschillende cijfers die erop staan dan kan het zomaar zijn dat je het spoor enigszins bijster raakt. Welke moet ik nu kiezen en wat betekenen die cijfers allemaal? Hier lees je alles over de juiste SPF factor in zonnebrandcrème en wat de betekenis ervan is. De letters SPF staan voor Sun Protection Factor en in de volksmond heb je het dan al snel over zonnebrand factor en dan het nummer. Hoewel de letters aangeven waar het omgaat, is vooral het getal belangrijk. Want je hebt factor 15, 30 en 50 om de gangbare maar te noemen. Daarom is het goed om te kijken wat de SPF precies is.

SPF factor

De SPF factor is eigenlijk hoe lang je met bescherming in de zon kan zijn. Om te weten hoe lang dit is, moet je dit per individu berekenen. Het gegeven is namelijk gekoppeld aan je persoonlijke situatie. Factor 30 kan voor de ene persoon betekenen dat hij veel langer in de zon kan zitten dan voor een andere persoon. Het eerste wat je moet weten is hoelang het zonder bescherming duurt voor je rood kleurt. Bij de een is dit na 10 minuten en bij de ander is dit na 30 minuten. Als je dus kijkt naar de bescherming dan is dit het getal van de factor maal de tijd die het duurt voor je rood wordt. Dus als je na 10 minuten verkleurt kan je met factor 15 150 minuten, met factor 30 300 minuten en met factor 50 500 minuten in de zon zijn.

Randvoorwaarden

Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden als je dit als uitgangspunt neemt. Ten eerste moet je elke twee uur opnieuw smeren. Ook als je nog niet aan de tijd bent dat je beschermd zou zijn. De zonnebrandcrème zorgt namelijk voor een beschermende laag en door te blijven smeren, blijft die laag in stand. Als tweede moet je na zwemmen, douchen of wel ander contact met water ook, de zonnebrand opnieuw aanbrengen. Ook als je zonnebrand waterproof is want de bescherming wordt toch minder na het contact met het water. Als derde moet je er rekening mee houden dat je niet overal even goed gesmeerd hebt, dus probeer de tijd te nemen om goed te smeren.

Na het zonnen

Verder is het goed om na het zonnen als je weer binnen zit ook gebruik te maken van een verzorgende crème om de eventuele schade die het zonlicht heeft aangebracht, zo snel mogelijk te herstellen. Op deze pagina vind je meer informatie over huidverzorging. Daarbij is het belang van de juiste voeding en de invloed hiervan op je huid ook van groot nut.

https://www.dr-jetskeultee.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je zelf een schoonheidsspecialiste in Apeldoorn worden?

COSRX Koreaanse huidverzorging

Geschikte haar tips voor ieder haartype