ABNY
Tweewielers

Waarom kiezen voor een gereviseerde elektrische fiets?

Wat krap bij kas zitten hoeft niet per se te betekenen dat je geen elektrische fiets kunt kopen. Toegegeven, een nieuwe elektrische fiets aanschaffen is vaak een serieuze investering, maar waarom kiezen voor een nieuwe als er een aanbod aan tweedehands elektrische fietsen is? We leggen je uit waarom het kopen van een gereviseerde elektrische fiets een goed idee is.

 

Wat is een gereviseerde elektrische fiets?

Een gereviseerde elektrische fiets is een tweedehands fiets die door de eigenaar werd verkocht aan een fietshandelaar. Vooraleer deze wordt verkocht, wordt deze eerst weer helemaal op punt gezet. Zo worden kapotte of versleten onderdelen vervangen en in sommige gevallen wordt de batterij ook vervangen waardoor de fiets weer helemaal als nieuw is.

 

Nieuwe elektrische fiets vs gereviseerde elektrische fiets

Het grootste verschil tussen een nieuwe en gereviseerde elektrische fiets hoef je al niet ver te zoeken. Tweedehands elektrische fietsen zijn een flink pak goedkoper dan nieuwe. Zo betaal je voor een nieuwe fiets al makkelijk enkele duizenden euro´s terwijl een tweedehands meestal al kan worden aangeschaft voor onder de duizend euro. Hierdoor is een tweedehands fiets zeker het overwegen waard wanneer je niet het budget hebt voor een nieuwe.

Een gereviseerde e-bike kopen is ook interessant als je niet lang wil wachten om er mee te fietsen. Er is een erg grote vraag naar elektrische fietsen waardoor er vaak een lange wachttijd is tot deze kan worden geleverd. Een tweedehands fiets heb je meteen.

Verder, waarom zou je een dure nieuwe elektrische fiets kopen met de laatste nieuwe snufjes als je er slechts een aantal keer per maand mee rijdt? Gebruik je deze enkel maar voor af en toe een kort ritje, dan is het een betere investering om een tweedehands elektrische fiets te kopen. Ook wie milieubewust is zal wellicht een tweedehands overwegen in plaats van een nieuwe.

 

Waar op letten bij de aankoop van een tweedehands elektrische fiets?

Uiteraard is er een verschil tussen een nieuwe en tweedehands elektrische fiets. Zo heb je met een nieuwe elektrische fiets geen kopzorgen terwijl een tweedehands fiets al een vorige eigenaar heeft gehad. Koop daarom steeds een fiets bij een fietshandelaar en zorg dat deze professioneel gereviseerd is. Dat betekent dat alle kapotte en versleten onderdelen zijn vervangen. Ook de batterij is vaak vervangen waardoor je eigenlijk weer over een nieuwe fiets beschikt maar tegen de prijs van een tweedehands.

Een tweede iets waar je best op let is de garantie. Nieuwe fietsen komen met een wettelijke garantie, terwijl dat met een tweedehands fiets niet zo is. Toch zijn er heel wat fietshandelaars die een jaar garantie geven op gereviseerde elektrische fietsen.

Een tweedehands elektrische fiets kopen doe je dus het beste bij een professionele handelaar. Zo heb je veel meer zekerheid over het onderhoud ervan en de kwaliteit. Je zal dus niet voor onaangename verrassingen komen te staan en je vermijdt het risico dat het om een gestolen fiets gaat.

 

Gerelateerde artikelen

Gazelle Puur: De elektrische transportfiets van Gazelle

Kies ervoor om een praktische bakfiets te kopen

Goedkoop een Vespa scooter leasen in Arnhem